Cultura Stire

FILARMONICA ARAD, DIRIJORUL ALEXANDRU ILIE ȘI VIOLONCELISTUL BENJAMIN KRUITHOF UIMESC PUBLICUL ARĂDEAN

18.09.2023 ⋅ 0 comentarii

Un eveniment muzical remarcabil a luminat scena culturală a Aradului în seara zilei de 14 septembrie 2023, în Sala Palatului Cultural, desfășurat sub egida prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”. Sub bagheta maestrului Alexandru Ilie, alături de solistul violoncelist luxemburghez Benjamin Kruithof, câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2022, Concertul Simfonic a fost un adevărat regal al sunetelor care a adus emoții intense în inimile tuturor celor prezenți.


Conducerea maestrului Alexandru Ilie a fost cu adevărat impresionantă. Cu gesturile sale măiestre și o înțelegere profundă a muzicii, el a insuflat viață fiecărei note din compozițiile interpretate.  Sub îndrumarea fermă și expresivă, orchestra a devenit un instrument perfect sincronizat, transmitând publicului frumusețea muzicii. Prin prezența sa plină de carismă și dinamismul inconfundabil pe scenă, Alexandru Ilie a reușit să creeze o conexiune unică între muzicieni și public, transformând concertul într-o experiență cu adevărat memorabilă.


Solistul serii, Benjamin Kruithof, a demonstrat de ce a fost desemnat câștigător la secțiunea de violoncel a prestigiosului Concurs Internațional „George Enescu”. Interpretarea sa a Concertului pentru violoncel și orchestră în la minor op.129 de Robert Schumann a fost pur și simplu magistrală. Cu o tehnică impecabilă și un entuziasm debordant, Kruithof a transformat vibrația sonoră a violoncelului într-un dialog emoțional cu orchestra. Cu fiecare mișcare de arcuș, Kruithof a creat o atmosferă cu adevărat magică pentru audiența arădeană.


Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad trebuie să fie elogiată la cel mai înalt nivel pentru prestația remarcabilă. Abordând muzica cu o responsabilitate exemplară, întregul ansamblu s-a dovedit a fi partenerul perfect pentru dirijorul și solistul serii. Fiecare instrumentist a strălucit în propriul său rol, iar coeziunea și armonia lor au fost evidente pe tot parcursul concertului.


Simfonia nr. 9 în mi minor de Antonin Dvořák a fost, fără îndoială, momentul culminant al serii, care a fermecat publicul din Arad și a ridicat sala în picioare. Această compoziție, cunoscută și sub numele de „Simfonia din Lumea Nouă”, este una dintre cele mai apreciate de către publicul larg, iar interpretarea sa a fost absolut fascinantă. Dirijorul Alexandru Ilie a transmis toată energia și intensitatea acestei capodopere, iar muzicienii Filarmonicii Arad au răspuns sublim, evidențiind frumusețea acestui opus muzical miraculos.


Concertul Simfonic Extraordinar de la Palatul Cultural din Arad, eveniment conex al Festivalului Internațional "George Enescu", va rămâne în memoria publicului ce a fost prezent, ca un moment unic în care muzica a vorbit direct la suflet. Dirijorul Alexandru Ilie, violoncelistul Benjamin Kruithof și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad au demonstrat un nivel incredibil de profesionalism și pasiune pentru muzică, lăsând o amprentă profundă în viața culturală arădeană. 

fashiondays.ro