Stire

Legea porcului vine cu măsuri draconice

18.09.2023 ⋅ 0 comentarii


Până la finalul acestei luni vor fi emise normele de aplicare a Legii porcului. Actul normativ este important mai ales pentru a oferi autorităţilor pârghiile necesare combaterii pestei porcine africane pe teritoriul României. Legea a fost promulgată de şeful statului în luna mai, fără restricţiile iniţiale, fiind agreată cu reprezentanţii autorităţilor de la Bruxelles, dar prevede măsuri specifice de biosecuritate, care vor trebui respectate de fermieri, scrie dcnews.ro.

Despre Legea porcului a dat detalii suplimentare preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ANSVSA, dr. Alexandru Bociu. 

„Categoric aveam nevoie de o astfel de lege pentru că România se luptă cu combaterea pestei porcine africană de peste cinci ani de zile, dar acest lucru se întâmplă la nivelul tuturor statelor membre din Europa. Vin aici cu un exemplu şi spun că Spania a trăit cu această pestă porcină africană peste 20 de ani. Din păcate, această boală în momentul de faţă nu are leac, nu există un vaccin care să poată combate această pestă porcină africană”, a zis Bociu. Acesta a ținut să precizeze că nu se limitează numărul de porci care pot fi crescuţi în gospodării, dar vor fi introduse măsuri draconice de biosecuritate şi va fi interzisă vânzarea porcilor clandestini.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: agrointel.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro