Informatii

5 tipuri de intervenții estetice care pot îmbunătăți calitatea vieții unui bărbat

01.09.2023 ⋅ 0 comentarii

Într-o lume în care aspectul fizic contează tot mai mult, nu doar femeile sunt preocupate de înfățișarea lor, ci și bărbații. Pentru a se simți mult mai confortabil cu felul în care arată și a rezolva mici probleme de ordin estetic care îi pot face mai puțin încrezători, pot apela la o serie de proceduri pe care le pot urma într-un cabinet de chirurgie estetică. În funcție de nevoile și preferințele lor, acestea pot varia de la tratamente minim invazive până la operații estetice mai complexe.

1. Proceduri pentru îmbunătățirea aspectului tenului

Apariția primelor riduri poate fi o problemă destul de deranjantă chiar și pentru bărbați, acestea cauzând un aspect mai obosit și îmbătrânit al tenului. Din fericire, există mai multe tipuri de proceduri, mai mult sau mai puțin invazive, la care se poate apela. Printre cele mai populare se numără tratamentele cu botox sau acid hialuronic, care pot reduce aspectul ridurilor fie prin relaxarea mușchilor faciali, fie prin umplerea și netezirea acestora.

O altă tehnică revoluționară este reprezentată de tratamentul PRP, care utilizează plasma îmbogățită cu trombocite pentru a obține rejuvenarea pielii. Se va utiliza doar sânge colectat direct de la pacient, care va fi apoi tratat pentru a-i asigura proprietățile miraculoase, așadar procedura este una foarte sigură.

În cazul unor riduri mai profunde, se poate realiza și liftingul chirurgical. Această tehnică necesită realizarea unor incizii în regiunea feței și repoziționarea pielii și a mușchilor, dar rezultatele sunt remarcabile.

2. Corecția nasului

Mulți bărbați se dovedesc a fi nemulțumiți de aspectul nasului lor, așa că aleg să urmeze operații estetice de rinoplastie. Aceasta este utilizată pentru corectarea formei și dimensiunii nasului și pentru a reda proporțiile feței. De multe ori, o astfel de intervenție poate schimba complet aspectul facial, redând simetria trăsăturilor.

Rinoplastia poate corecta atât mici probleme moștenite legate de forma nasului, cât și asimetrii dobândite, apărute de exemplu în urma unor traumatisme. Indiferent de natura lor, acestea pot provoca și dificultăți funcționale, precum respirația îngreunată, deoarece sunt asociate și cu deviația de sept. Rinoplastia poate fi combinată și cu septoplastia, în care are loc corectarea deviației de sept.

3. Remodelarea corporală

Pentru a obține corpul mult visat, bărbații pot combina mai multe tipuri de proceduri de remodelare corporală. Liposucția se află în top și presupune îndepărtarea grăsimii nedorite din diverse zone ale corpului. Regiunea abdomenului este tratată cel mai des, procedura fiind deseori combinată și cu abdominoplastia, în cadrul căreia se va îndepărta și excesul de piele și se pot întări mușchii abdominali. Însă, liposucția poate adresa și alte regiuni, precum zona bărbiei sau brațele. Pentru îmbunătățirea aspectului picioarelor, se poate apela la implanturi de gambe.

4. Operația de ginecomastia

Unii bărbați se pot confrunta cu un fenomen care poate provoca un disconfort semnificativ din punct de vedere estetic, și anume dezvoltarea anormală a regiunii mamare. Denumită ginecomastie, această situație poate fi rezolvată pe cale chirurgicală. În funcție de cazul fiecărui pacient și de recomandările medicului specialist, operația se poate realiza fie în mod tradițional, fie prin asistarea prin liposucție.

5. Intervenții estetice în regiunea intimă

Procedurile realizate în zona intimă au devenit din ce în ce mai populare. Faloplastia este o operație pentru mărirea și îngroșarea penisului și poate avea atât scop estetic, cât și funcțional. Unii bărbați pot avea de-a face cu anumite malformații în această regiune care îi împiedică să aibă o viață sexuală normală, așa că faloplastia poate fi de mare ajutor. 

Există numeroase operații și proceduri estetice de mare ajutor pentru bărbați, prin care aceștia se pot simți din nou perfect confortabil în propria piele. Dacă te confrunți cu orice fel de nemulțumiri sau probleme legate de aspectul tău fizic, ia legătura cu un chirurg estetician cu experiență pentru a vedea ce poți face în această privință.


Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/



fashiondays.ro