Stire

Fostul şef al Poliţiei Române, dar şi al Direcţiei Generale Anticorupţie, acuzat de ANI că ar avea o avere cu 1,1 milioane de lei mai mare decât i-ar permite veniturile

27.09.2023 ⋅ 0 comentarii


Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză într-un comunicat pe fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, că are  diferență nejustificată de 1,1 milioane de lei între venituri și averea reală. Ioniță a fost și șeful Direcției Anticorupție din Ministerul de Interne și a fost și cercetat de DNA. Ioniță este tânăr pensionar MAI, scrie g4media.ro.

Fost șef al DGA, Cătălin Ioniță a fost retras de la conducerea instituției după ce a rămas fără avizul ORNISS, cel care permite accesul la informații secrete, necesară exercitării funcţiei.

Conform surselor G4Media.ro, Ioniță a vrut să se pensioneze și în 2018, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub învinuire în dosarul de corupție, însă ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, a refuzat, deoarece MAI se confruntase cu un scandal pe tema pensionarărilor anticipate. Ulterior, Ioniță ar fi încercat pensionarea și din motive medicale, fără succes, din nou, pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile, spun aceleași surse.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: digi24.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro