Stire

Care este prima țară din lume care introduce săptămâna de lucru de PATRU zile

17.01.2024 ⋅ 0 comentarii


Săptămâna de lucru de patru zile începe să se transforme din vis în realitate.Angajații firmelor din Republica Dominicană se pregătesc să intre într-un program de 6 luni în care vor testa cât de eficientă este săptămâna de lucru de doar patru zile, scrie greatnews.ro.

Proiectul va începe în luna februarie. Angajații vor primi același salariu, potrivit guvernului dominican, iar săptămâna standard de lucru va fi redusă de la 44 de ore la 36 de ore, de luni până joi.

O universitate locală are sarcina de a analiza datele rezultate în urma acestui experiment de 6 luni, inclusiv schimbări legate de starea de sănătate a angajaților și relația dintre muncă și viața lor personală.

Intrați AICI pentru detalii.

Săptămâna de 4 zile de lucru a început să fie testată și în companii din România, dar și din Islanda, Belgia, Spania, Marea Britanie, Japonia și Germania. Sunt anumite sectoare care totuși nu pot implementa acest program, tocmai prin prisma faptului că au un program și un flux de lucru continuu și aici ne referim la zona de producție, poate zona de HoReCa, unde programul trebuie să fie unul cât de bine pus la punct și într-un mod continuu”, a declarat pentru stirileprotv.ro, Mariana Oprea, specialist resurse umane.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: profit.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro