Stire

Scandal la Penitenciarul Arad. Un deținut a fost mutat de urgență la altă închisoare

18.01.2024 ⋅ 0 comentarii


Un deținut condamnat pentru omor, după ce, în 2016, a ucis un polițist local, a fost mutat la altă închisoare, când s-a aflat că întreținea relații sexuale cu o asistentă medicală de la Penitenciarul Arad.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că un deținut încarcerat la Penitenciarul Arad ar fi întreținut relații sexuale cu cel puțin una dintre angajatele unității.
Sursele citate au precizat că Ionel Burducea era încarcerat, în regim de maximă siguranță, la Penitenciarul Arad, unde executa o pedeapsă de 13 ani pentru omor. Bărbatul a fost condamnat după ce, în 2016, la începutul lui februarie, a omorât în bătaie un polițist local. Incidentul a avut loc în fața unui bar din Drobeta-Turnu Severin, unde polițistul local fusese trimis, împreună cu mai mulți colegi, să aplaneze un scandal izbucnit între mai mulți tineri. În acest context, Burducea l-a lovit cu pumnul pe Constantin Barbu, în vârstă de 57 de ani, care a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt. Autorul a fost arestat și condamnat, în cele din urmă, la 13 ani de detenție pentru omor.

Cu toate că este din Severin, acesta a fost încarcerat tocmai la Arad, unde, după mai mulți ani de detenție, a fost repartizat să muncească la cabinetul medical.
În cursul anului 2022, acesta ar fi început o relație amoroasă cu una dintre asistentele medicale. Idila a ajuns însă și la urechile unora dintre factorii de decizie ai închisorii, care, fără să declanșeze o anchetă internă, ar fi întrebat-o pe femeie dacă zvonurile sunt adevărate.

Asistenta ar fi recunoscut relația cu dezinvoltură și, pentru a evita scandalul public pe care l-ar fi putut declanșa o eventuală cercetare disciplinară, a fost de acord să demisioneze imediat, în liniște.
În plus, spun sursele citate, ar fi planat suspiciuni asupra altor două asistente că ar fi avut relații cu deținutul condamnat pentru omor.

Deținutul a fost transferat la Penitenciarul Craiova, iar asistenta care îi devenise iubită l-a vizitat și în noua locație, însă nu ar fi putut să obțină întâlnire la camera intimă, în condițiile în care bărbatul ar fi deja căsătorit.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro