Stire

Penitenciarul Arad, cea mai mare unitate de detenție din țară

07.02.2024 ⋅ 0 comentarii


Reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad au prezentat activitatea pentru anul 2023.

Raportul a fost prezentat de directorul unității, comisarul de poliție penitenciară Elvis Ionuț Dobrescu, care a subliniat angajamentul instituției de a îmbunătăți condițiile de detenție în concordanță cu standardele europene, de a promova programe de reabilitare eficiente, de a crea noi posibilități de implicare în activități lucrative și de a păstra un climat organizațional pozitiv. Acesta a precizat faptul că obiectivele sistemice stabilite de structura centrală au fost atinse până la finele anului 2023.

Penitenciarul Arad este cea mai mare unitate de detenție din România, efectivul mediu în anul 2023 fiind de 1360 deținuți. Pe parcursul anului trecut s-a realizat crearea de 63 noi locuri de cazare, 33 de locuri în cadrul unității, și 30 de locuri de deținere pentru persoanele private de libertate custodiate în regim semideschis, amenajate pe cheltuiala proprie a unui operator economic, în exteriorul locului de deținere.

Pe parcursul anului 2023 specialiștii și angajații Penitenciarului Arad au fost implicați în activități și proiecte inedite care exced atribuțiile acestora și care au avut un impact semnificativ asupra promovării imaginii instituției în societate și asupra persoanelor private de libertate.

Directorul Penitenciarului Arad, comisarul de poliție penitenciară Elvis Ionuț Dobrescu a afirmat-   „Raportul de activitate pentru anul 2023 reflectă eforturile noastre continue de a îmbunătăți calitatea vieții deținuților și de a asigura un mediu de lucru sigur și profesional pentru personalul nostru. Suntem mândri de progresele realizate și ne angajăm să continuăm în această direcție, conștienți de provocările care ne așteaptă.”

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro