Stire

Un milion de euro pentru echipamente IT la Județean; personalul medical va putea fi apelat vocal de pacienți, fără butoane de urgență

08.03.2024 ⋅ 0 comentarii


Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a obținut finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, pentru proiectul „Creșterea calității serviciilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad prin îmbunătățirea soluțiilor informatice integrate și a infrastructurii IT”.

Proiectul prevede achiziția de aparatură IT performantă, pe mai multe componente: infrastructură hiperconvergentă de calcul (sistem de servere cu resurse partajate care poate aloca resurse în mod dinamic către utilizatori), echipamente necesare pentru back-up și protecție a datelor, inclusiv software de administrare a securității informatice prin gestionarea și monitorizarea automatizată a dispozitivelor de tip firewall din rețea, stații de lucru, sisteme de apelare medicală cu voce, la patul pacientului.

„Valoarea proiectului se ridică la un milion de euro, fără TVA, și presupune dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii informatice din spitalul nostru, iar o componentă foarte importantă a proiectului prevede montarea de dispozitive speciale, în saloanele clădirii principale a spitalului – etajele I-IV – care vor permite pacienților să apeleze vocal personalul medical. Acest sistem va înlocui practic, butoanele de urgență și va fi mult mai ușor de folosit pentru pacienți”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro