Stire

Dublu vernisaj la Galeria ALFA

26.03.2024 ⋅ 0 comentarii


Marți, 26 Martie, ora18,00, la Galeria ALFA, sub titlul ”Sărutul apei”, va avea loc un dublu vernisaj: Corina Stoica Hrițcu va expune lucrări de pictură și grafică, iar Emanuela Andreea Hrițcu, sculptură moale.

Stoica Hrițcu Corina Ana

Absolventă a Facultății de Arte Vizuale - Universitatea de Vest din Timișoara la secția Grafică

Membru al Uniunii Artiștilor Profesioniști - Arad - România cu activitate în expoziții personale și colective din anul 2000 până în prezent atât în țara cat și în străinătate.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări de grafică și pictură în tehnici mixte.
Portretul este elementul principal care se găsește în relație cu apa, în compoziții mai realiste sau mai misterioase, cu o poveste mai complexă sau mai simplă redată de imagine.
Este un joc între expresia figurii umane și elemente de limbaj plastic dat de laviuri și scurgeri ale culorii în reprezentarea apei. În acest ton culorile sunt albăstruri verzuri, violeturi, griuri colorate care curg în ploaie redând această atmosferă de prietenie a omului cu natura.
  Am căutat în studierea portretului expresia și frumusețea creației în diferite expresii ceea ce pentru mine e un mod de relaxare care îmi dă o stare de bine. Ce îl înconjoară în compoziție este o formă de a-l pune în valoare prin culoare și limbaj cat mai plastic și interesant.

Hrițcu Emanuela Andreea Hritcu

Absolventă a Facultății de Arte Vizuale - Universitatea de Vest din Timișoara la secția Sculptură

Membru al Uniunii Artiștilor Profesioniști - Arad - România cu activitate în expoziții personale și colective din anul 2017 până în prezent atât în țara cat și în străinătate.


Instalația din materiale moi este veselă și generoasă, este despre cum vă raportați la ea.
Invită la gesturi performative și experiențe. Formele evidențiate prin culori capătă sens în prezența spectatorilor și devin obiecte interactive, prietenoase. Prin aspectul lor decorativ, ușor și moale, elementele lucrării caută noi locuri plutind pe albastrul ce transcende spațiul galeriei. Intermediar, spațiul creat este relaționat de joc, păreri, atmosferă.

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro