Stire

Raluca Burtea este vicecampioană naţională la ultramaraton montan

27.03.2024 ⋅ 0 comentarii


Alteta arădeană Raluca Burtea este noua vicecampioană naţională şi campioană naţională (la echipe) cu echipa CSM Cluj Napoca la Campionatul Naţional de ultramaraton montan.  Circuitul a fost parcurs pe distanţa de 70 Km şi un traseu de 3500 metri diferenţă de nivel.

Maratonul a fost parcurs în 8 ore şi 23 de minute de Raluca!!

„A fost o provocare pentru mine și o aventură interesantă. Cu toate că nu eram 100% pregatită pentru o așa cursă, era și o premieră distanta, mi-am luat inima în dinți si m-am pus la start.
Emotiile de dinainte m-au tinut trează toată noaptea și au accentuat starea de nesiguranță pe care o aveam si a intervenit frica ca voi fi nevoită să abandonez, ca nu o sa pot duce cursa pana la sfarsit. Cu inima bubuind de emoție, mai domolită la start decât normal, nu eram prea sigura cum sa o abordez. Aveam tendința sa trag tare, apoi imi aminteam ca nu e un semimaraton si nici maraton, sunt 70 de km si cand ajung la finish nu ma opresc, mai am o buclă, si încă una, si încă una.
“Hai, Raluco! Ai trecut de jumate. Mai e putin. Poti!”… apoi nu mai puteam, erau momente în care durea atât de tare, de la rănile din tălpi pana la gândurile care te incearca în tot acest timp. Si ajungi de 3 ori pe la finish… “ai putea sa te opresti”, “mai ai 2 bucle, dar esti atat de obosită…sunt atat de multi km”, “ma doare stomacul, nu mai pot lua geluri, ce ma fac?” “Da-i cu cola ca iti trece, hai!”, “ramai aici si se termină”….. “sa nu indraznesti, mai 10km, ce naiba? ai alergat atat ca sa te opresti acum? “ ,“Misca-ti picioarele alea Raluco si termina cursa asta!”.
Ultimii 10km mi s-au parut infernali din cauza ca aveam rani in talpi si a trebuit sa trecem prin apa de 100 de ori, si asta intensifica durerea si cu greu puteam sa alerg, plangeam. A durat mai mult ultima tura decat mi-am imaginat dar bucuria ce am simțit-o in ultimii 2km pana la finish, e ceva…  “S-a terminat, ai facut-o si pe asta!”.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro