Stire

„Candidez alături de Iustin Cionca pentru a susține investițiile în județ!”

19.04.2024 ⋅ 0 comentarii


- Domnule deputat Sergiu Bîlcea, se apropie alegerile locale și europarlamentare. Care sunt obiectivele PNL?

- Continuarea investițiilor cu ajutorul fondurilor europene, continuarea dezvoltării și modernizării fiecărei localități din județ. Pentru  a atinge aceste obiective, avem nevoie de un scor foarte bun la alegerile locale și sunt convins că îl vom obține.

- Pe ce se bazează acest optimism?

- Este o diferență mare, vizibilă între administrațiile liberale și altele: primarii PNL au dovedit o capacitate mare de a folosi fondurile europene și guvernamentale pentru dezvoltare. Aproape fiecare oraș și comună conduse de liberali a reușit în ultimii ani să crească masiv bugetele și să aducă un procent mare din buget către investiții. Există un ritm foarte bun de modernizare a drumurilor și reabilitarea a clădirilor publice, extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaz. La nivelul Consiliului Județean investițiile ating un nivel la care nici nu visam acum câțiva ani. Putem să spunem: da, construim în fiecare localitate și în tot județul. Cred că oamenii fac diferența între administrația liberală și altele și ne vor susține prin vot.

- Personal, veți candida la alegerile locale?

- Da, voi fi pe lista PNL pentru Consiliul Județean. Candidez alături de Iustin Cionca pentru a susține investițiile în județ! Îmi doresc să pun în continuare umărul la proiectele fără precedent pe care le desfășoară Iustin Cionca și echipa CJA, să fiu alături de primarii liberali într-un parteneriat pentru dezvoltare, pentru cetățeni. Așa cum știți, în calitate de vicepreședinte al CJA în perioada 2016 – 2020, am contribuit la proiecte deja realizate sau în curs de implementare, în special cele legate de modernizarea drumurilor. Mă refer aici la centura de sud-est, la drumurile transfrontaliere sau din zona de nord a județului. Apoi, în calitate de deputat, am susținut la București interesele Aradului și am continuat parteneriatul cu Iustin Cionca. Este firesc așadar să accept invitația președintelui Cionca de a candida pe lista PNL pentru Consiliul Județean, ca expresie a continuării parteneriatului pentru investiții și modernizare. Este o echipă pe care o susțin necondiționat, care se dovedește capabilă să utilizeze fondurile europene la un nivel fără precedent.

- Care credeți că sunt provocările cele mai importante pentru această perioadă?

- La nivel politic, populismul și atitudinea anti-europeană prezente în România și Europa. Anumite mișcări politice speculează sentimente de nemulțumire și nesiguranță și sunt capabile să adune voturi, fără capacitatea de a face ceva concret pentru oameni. Acestea utilizează o tehnologie care permite dezinformarea și manipularea la un nivel fără precedent. Sper că arădenii vor gândi pragmatic și corect și nu vor cădea în capcana populismului. La nivel administrativ, provocarea este dată de utilizarea rapidă a fondurilor europene disponibile, creșterea capacității de a implementa proiecte. Până de curând, lipsa fondurilor era problema fundamentală, acum sunt bani și trebuie folosiți repede și bine. În județul Arad, prin Consiliul Județean și prin proiecte guvernamentale avem investiții care în anii următori se ridică la miliarde de euro, putem aminti drumul expres Arad – Oradea, centura de sud, modernizarea căii ferate care Arad – Timișoara – Caransebeș care cuprinde pasaj peste calea ferată spre Vladimirescu. Totul se mișcă foarte repede iar o provocare este ceea ce eu numesc „noua normalitate” percepută de cetățenii. Oamenii au în mod justificat așteptări foarte mari, doresc drumuri bune și de mare viteză, spitale modernizate, școli puse la punct, parcuri, evenimente de calitate. Administrațiile care se vor adapta la aceste noi așteptări vor câștiga încrederea cetățenilor.

- Poate să răspundă administrația liberală la ceea ce ați numit „noua normalitate”?

- Sunt convins că administrația liberală este pregătită pentru noile realități. Ne-am luat un angajament simplu: Da, construim! Construim în fiecare localitate, în tot județul pentru cetățeni și pentru dezvoltare. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro