Stire

Percheziții în Timiș și Arad într-un dosar de evaziune cu materiale de construcții

13.06.2024 ⋅ 0 comentarii


Polițiștii au făcut percheziții miercuri în județele Timiș și Arad, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1 milion de euro. Descinderile au fost făcute la firme care activează în exploatarea agregatelor minerale, fabricarea betoanelor, dar și în contabilitate.


Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.


Perchezițiile au vizat șase locații din județul Timiș și trei din Arad, respectiv sediile/punctele de lucru ale unor societăți ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale, fabricarea betoanelor și mortarelor, sediul unor societăți de contabilitate, precum și domiciliul unor persoane fizice – reprezentanți ai acestora.„În urma activităților, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă (documente de evidență contabilă în format letric și electronic, contracte și înscrisuri în legătură cu activitatea infracțională), precum și trei telefoane mobile și două laptop-uri. Activitatea infracțională ar fi constat în înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor fictive sau nereale și controlarea mai multor societăți interpuse în circuitul evazionist direct sau prin intermediari, având ca scop creșterea cheltuielilor și scăderea bazei impozabile, eludând astfel plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat”, transmite Poliția Timiș. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

 


Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro