Local

Ce trebuie să știi înainte de a merge la un consult optometric

12.06.2024 ⋅ 0 comentarii

Consultul optometric este deosebit de important pentru a te asigura că vederea ta este în stare bună și că alegi de pe piață cele mai potrivite lentile sau cei mai utili ochelari de vedere sau de soare. Totuși, ca să dea cele mai bune rezultate, un consult optometric necesită puțină pregătire prealabilă din partea ta.

Consultul optometric poate să fie gratuit

Cel mai important aspect pe care e indicat să-l știi despre consultul optometric este acela că poți beneficia de el gratuit. Astfel dacă ai nevoie de opinia unui specialist, ca să știi ce se întâmplă cu vederea ta, indicat ar fi să apelezi la cabinetele Lensa, acolo unde poți primi opinii avizate în mod gratuit. Specialiștii oferă consulturi optometrice gratuite copiilor de peste 14 ani și adulților. 

De exemplu, în cadrul acestui magazin de optică în Arad te poți întâlni față în față cu specialiștii și poți găsi ochelarii de soare sau de vedere de care ai nevoie, dar și eventuale lentile de contact.

Adună documente și informații despre istoricul tău medical

Înainte de a merge la consult, ar trebui să aduni informații despre istoricul tău medical și ocular. Fii pregătit să răspunzi la întrebări despre orice probleme de vedere pe care le-ai avut în trecut, orice simptome actuale, și orice afecțiuni medicale care ar putea afecta sănătatea ochilor tăi, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea. 

Programează-te pentru un test de acuitate vizuală gratuit în Arad și lasă totul în grija experților! Chiar dacă nu îți amintești informații relevante despre istoricul tău medical, experții vor ști cum să abordeze problema și să afle dacă sunt nereguli cu ochii tăi.

Nu merge obosit la consult

În ziua consultului, asigură-te că ești odihnit și că ochii tăi nu sunt obosiți. Evită să petreci mult timp în fața ecranelor înainte de consultație, deoarece acest lucru poate obosi ochii și poate afecta rezultatele testelor. Încercă să dormi cât mai bine, să te hidratezi și să mergi la consult fără să-ți faci griji, pentru că nu vei resimți absolut niciun disconfort.

Dacă porți deja ochelari sau lentile de contact, adu-i cu tine la consult pentru ca optometristul să poată evalua corectitudinea prescripției actuale. 

Vorbește deschis cu optometristul

În timpul consultului sau înainte de începerea lui  este important să comunici deschis cu optometristul tău. Informează-l despre orice disconfort sau dificultăți pe care le întâmpini cu vederea și nu ezita să pui întrebări. Dacă ai nevoie de ochelari sau lentile de contact, optometristul te va ajuta să alegi cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale vizuale și stilul de viață.

Important este să reții că optometristul nu are în competente prescrierea de medicamente sau picături, iar dacă suspectează prezența unor afecțiuni medicale ce necesită o vizită la un medic oftalmolog, acesta te va îndruma în direcția respectivă.

Consultul optometric se realizează periodic

Un alt aspect de luat în considerare este frecvența indicată pentru a efectua un consult optometric. Chiar dacă nu ai probleme de vedere, este recomandabil să faci un control optometric cel puțin o dată la doi ani.

Dacă ai deja o prescripție pentru ochelari sau lentile de contact, ar fi indicat să îți verifici vederea anual pentru a te asigura că prescripția este încă adecvată. Persoanele în vârstă sau cei cu afecțiuni oculare preexistente ar putea avea nevoie să consulte optometristul mai frecvent, conform recomandărilor acestuia.

Iată cât de important este un consult optometric și cât de simplu îl poți obține gratuit. Pregătește-te de întâlnirea cu specialistul urmând acești pași simpli, pentru a avea cele mai clare și sigure rezultate, iar tu să primești acele recomandări care te vor ajuta să îți întreții vederea în cele mai bune condiții.

fashiondays.ro