Stire

Cod portocaliu de caniculă în Arad; intrați AICI pentru a vedea ce temperaturi ne așteaptă

09.07.2024 ⋅ 0 comentarii


Dacă în cursul zilei de astăzi ne aflăm sub cod galben de caniculă, mâine trebuie spus că în Arad și în mai multe județe din Vestul și Sudul țării va fi cod portocaliu.

Meteorologii vorbesc astăzi despre un val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat. „Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, susțin reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În ceea ce privește codul portocaliu valabil pentru data de 10 iulie, trebuie spus că vor fi afectate județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București. „În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală)”, susțin meteorologii.

De menționat că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

 

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro