Stire

Alimentele care te ajută să arăți cu 10 ani mai tânăr. Nu o să ai nevoie de creme sau alte tratamente

09.05.2025 ⋅ 0 comentarii


Toți oamenii își doresc să descopere secretul tinereții fără bătrânețe. În timp ce unele persoane apelează la creme sau proceduri estetice, altele aleg să facă sport, însă un rol esențial îl are și alimentația. Dacă și tu vrei să încetinești procesul de îmbătrânire trebuie să știi care sunt alimentele ce te ajută să arăți cu 10 ani mai tânăr.

Potrivit specialiștilor, roșiile se numără printre alimentele care sunt un adevărat elixir al tinereții. Aceste au proprietăți antioxidante și conțin licopen, un nutrient ce elimină eficient radicalii liberi, protejând pielea de îmbătrânirea prematură și contribuind la prevenirea anumitor forme de cancer.

Roșia gătită este chiar mai bogată în licopen biodisponibil și asta se datorează procesului de preparare termică. 

Un alt aliment pe care trebuie să îl consumi mai des dacă vrei să arăți mai tânăr este peștele gras, bogat în omega3 precum somonul, sardelele și heringul. 

Consumat regulat, un astfel de pește susține sănătatea cardiovasculară. Pe lângă asta, omega-3 este un aliat prețios pentru o piele sănătoasă după 50 de ani.

Practic, acesta menține hidratarea și încetinește degradarea colagenului. De asemena, consumul de omega-3 protejează pielea de razele UV și neutralizează radicalii liberi.

Mai mult, conumul regulat de struguri te ajută să arăți mai tânăr, deoarece aceștia sunt bogați în antioxidanți, în special în resveratrol, un polifenol concentrat mai ales în coajă. Substanța luptă practic împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

Totodată, ceaiul verde are beneficii uimitoare pentru organism. Vorbim în special despre ceaiul plantă și nicidecum despre pliculețe. Acest conține EGCG, un compus vegetal din familia catechinelor (polifenoli) cu efect antioxidant puternic.

Concret, substanțele care se regăsesc în ceaiul verde întăresc apărarea împotriva radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea pielii și pot prelungi durata de viață, după cum relatează cei de la santemagazine.frâ

La rândul lor, ouăle și carnea slabă sunt o alegere excelentă pentru cei care vor să încetinească procesul de îmbătrânire. 

De exemplu, gălbenușul de ou conține colagen și sulf în timp ce carnea, în special cea slabă, adică cea de pui, furnizează glicină și prolină, aminoacizi cheie pentru structura fibrelor de colagen.

La fel ca și roșiile, morcovii fac și ei minuni pentru piele și pentru organism. Sunt bogați în beta-caroten, care este precursorul vitaminei A. Această vitamină este esențială pentru sănătatea celulară și oculară și joacă un rol major în prevenirea îmbătrânirii pielii.

Bogate în vitamine și antioxidanți sunt și fructele de pădure, dar și nucile. Acestea sunt ideale pentru cei care vor să arate cu 10 ani mai tineri și pot fi consumate, fără probleme, între mese.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
drmax.ro/