Local

Trafic blocat pe Bulevardul Decebal colț cu 1 Decembrie

10.09.2019 ⋅ 0 comentarii

Circulația este blocată de zeci de minute pe Bulevardul Decebal colț cu strada 1 Decembrie. Motivul? Un incendiu izbucnit într-una din clădirile care se află vizavi de Hotel Aradul.

Circulația rutieră este dată peste cap, toate mașinile care ar fi trebuit să-și continue drumul pe Bulevardul Decebal fiind redirecționate pe strada 1 Decembrie, după care șoferii sunt nevoiți să o ia pe Bulevardul Revoluției, și așa sufocat de trafic. Asta, în condițiile în care Bulevardul Decebal este blocat de o autospecială SMURD. Potrivit lui George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la câteva cabluri, de aici și mirosul înțepător care se simte în zonă.

„Detaşamentul de pompieri Arad a fost solicitat să intervină în această dimineața la un posibil incendiu (ieșea fum dintr-o clădire) pe Bulevardul Decebal colț cu Strada 1 Decembrie 1918 din Municipiul Arad. La faţa locului s-a deplasat 1 ASAS, 1 Descarcerare Ușoară și 1 SMURD TIM, în total 10 subofițeri. În momentul sosirii forțelor de intervenție ardea o coloană de cabluri în interiorul clădirii, cu emisie puternică de fum. S-a acționat prompt cu stingătoarele din dotare și incendiul a fost lichidat în primele minute. După o evaluare mai amănunțită s-a constatat faptul că acele cabluri incendiate nu erau de curent electric ci de comunicaţii (telefonie, internet). A ars și s-a topit izolaţia pe aproximativ 200 metri liniari. În momentul de față încă se mai acționează pentru răcirea zonei întrucât temperatura cablurilor aflate în pereți depășește 100 grade C”, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ