Informatii

Si la Ignesti va curge apa - Proiect in valoare de 94.686 RON pentru alimentarea comunei cu apa potabila

13.10.2006 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Consiliului Judeţean, Iosif Matula, ?nsoţit de şeful de cabinet, Ciprian Luca, a fost prezent ?n localitatea Igneşti pentru a discuta cu autorităţile locale posibilităţile de dezvoltare a zonei, precum şi proiectele care pot fi accesate ?n viitor.
Problemele cu care se confruntă locuitorii din Igneşti sunt legate ?n mod deosebit de infrastructură. Primarul Marcu Teodor a cerut sprijin ?n ceea ce priveşte transportul a 50 de elevi, care sunt nevoiţi zilnic să meargă la şcoală la Sebiş, Dezna şi Buhani. ?Pe raza comunei Igneşti există doar ?nvăţăm?nt pentru clasele I-IV, ceilalţi elevi fiind nevoiţi zilnic să parcurgă zeci de kilometri. Studiem posibilitatea introducerii ?n zonă a transportului public pentru a le facilita accesul spre alte centre de ?nvăţăm?nt?, a spus preşedintele Iosif  Matula.
?n ceea ce priveşte alimentarea cu apă, autorităţile din Igneşti au depus ?n baza Ordonanţei 7, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, un proiect ?n valoare de 94,686 RON privind dezvoltarea sistemului local de alimentare cu apă potabilă ?n comuna Igneşti, din sursa Nădălbeşti. ?Proiectul are toate şansele să fie aprobat şi astfel se va rezolva una din marile probleme ale comunităţii locale din Igneşti, iar locuitorii vor putea beneficia de apă potabilă?? afirmă preşedintele Iosif Matula.
O altă problemă ridicată de autorităţile locale a făcut referire la Căminul cultural din Susani, la discuţiile de ieri lu?ndu-se decizia ca acesta să fie reconstruit cu sprijinul Consiliului Judeţean. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro