Economic

Incepand cu luna ianuarie - Protectia Copilului - concesionata ONG-urilor

13.10.2006 ⋅ 0 comentarii

Centre de ?ngrijire a minorilor vor fi concesionate către diverse organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate asistenţa socială şi care sunt atestate şi licenţiate ?n domeniu. Prin acest proiect, Aradul se regăseşte printre judeţele pilot care vor iniţia această practică la nivel naţional, alături de Hunedoara, Timiş, Alba şi Sibiu.
La ora actuală, Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului ?ntocmeşte caietul de sarcini pentru ONG-urile interesate. ?Fiind vorba despre o activitate de acest gen, nu putem organiza licitaţii, aşa că alegerea organizaţiilor cu care se va ?ncheia contractul se va face prin dialog competitiv cu reprezentanţii lor.  Desigur, ei vor trebui să prezinte şi o serie de documente care să ateste faptul că nu au datorii la bugetul de stat, că dispun de resurse materiale, de personal calificat, trebuie să fie ?nregistraţi ca ONG, să aibă statut, să aibă experienţă ?n domeniu??, afirma Ela Robotin.
După preluarea acestora de către diverse ONG-uri, casele şi centrele respective vor beneficia ?n continuare de finanţare de la Consiliul Judeţean, căreia i se va adăuga aportul propriu al fundaţiei. Contractele se vor ?ncheia pe o perioadă de maximum trei ani, exist?nd posibilitatea ca ele să fie ?ncheiate ?nsă şi chiar pe o lună sau trei luni?
??ntr-o primă fază vor concesiona  centrele din municipiu care se adresează copiilor cu dizabilităţi şi  caselor de tip familial din Lipova.  Această măsură sperăm să crească calitatea serviciilor oferite copiilor, iar pe de altă parte ne ajută pe noi să ne putem canaliza atenţia şi spre un alt segment şi anume  cel al diversificării  serviciilor pentru v?rstnici. ?n prezent este o structură extrem de mare şi greu de condus at?t din punct de vedere financiar c?t şi al resurselor de personal?, afirmă Edita Iuhasz, director  al Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.
?n data de 27 octombrie a.c., Consiliul Judeţean va găzdui o ?ntrunire pe această temă ?ntre reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, a Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi ai diverselor ONG-uri interesate de preluarea acestor servicii.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro