Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Laura Codruța Kovesi revine la DNA. Propunerea Ministerului Justiției

Parchetul European, condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, ar putea coordona direct o structură din Direcția Anticorupție. Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect care prevede înființarea unui departament de sprijin pentru noul for european, transmite Realitatea Plus. 

Laura Codruța Kovesi revine la DNA. Propunerea Ministerului Justiției
Comentează 0

Noua structură ar urma să aibă la început cel mult 20 de angajați, ofițeri, agenți de poliție, grefieri. Rolul departamentului va fi acela de a asigura sprijin procurorilor Parchetului European, care vor fi delegați în România.

Laura Codruța Kovesi a fost numită la conducerea Parchetului European la finalul anului trecut.

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care va deveni operațional anul acesta, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste zece milioane de euro. Lista infracţiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism. EPPO va avea sediul central în Luxemburg şi va fi compus din procurorul-şef şi un colegiu de procurori din toate ţările participante. Aceştia vor coordona investigaţiile curente desfăşurate de către procurorii delegaţi în fiecare stat participant.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite