Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să economisiți spațiu într-o casă mică

Cum să economisiți spațiu într-o casă mică
Comentează 0

Așadar, vă mutați într-o casă mică. Sau poate deja locuiți acolo, dar v-ați dori să faceți mai mult spațiu. Înainte de a începe să aruncați lucruri sau a renunța la mobila de dormitor, luați în considerare următoarea idee: aparatele electrocasnice compacte.

Dacă locuiți într-un spațiu redus și aveți nevoie să vă integrați aparatele, există o mulțime de opțiuni. Producătorii vând o gamă de modele compacte, subdimensionate și subțiri pentru spații mai mici. Multe mărci de renume au și dispozitive compacte coordonate, pentru un finisaj impecabil.

Aparate de răcire compacte

Această secțiune vă va spune tot ce trebuie să știți despre frigiderele de sub blat, minifrigiderele precum și cele cu congelator încorporat. Vă vom prezenta toate avantajele și dezavantajele, ca să vă dați seama ce soluție de economisire a spațiului este alegerea potrivită pentru dvs.

Frigiderele încorporate sub blat

S-ar putea să vă mutați sau să locuiți într-o casă în care nu există spațiu suficient pentru un frigider sau congelator independent. Frigiderele plasate sub blat sunt soluția perfectă, iar unele modele au chiar o secțiune de congelator încorporată. Aceste tipuri de aparate sunt ideale dacă locuiți singur sau aveți o familie cu numai doi membri.

La o înălțime de aproximativ 85 cm, aceste modele de frigidere se vor încadra perfect în mobila standard de bucătărie - totuși, este important să lăsați încă puțin spațiu în jurul aparatului pentru ventilație. De multe ori au caracteristici similare cu modelele mai înalte, cum ar fi rafturile reglabile, astfel încât, chiar dacă spațiul dvs. de stocare va fi puțin limitat, există totuși flexibilitate în ceea ce puteți depozita în el. De exemplu, vă recomandăm să plasați sticlele mai mari în compartimentul ușii.

Unele frigidere încorporate au, de asemenea, spațiu pentru congelator, care variază în funcție de model - de obicei un compartiment intern în partea de sus a spațiului frigiderului. Acest lucru vă permite să păstrați alimente congelate pentru o perioadă limitată.

Congelatoare încorporate sub blat

Puteți achiziționa, de asemenea, modele care au un compartiment de congelator separat, accesibil prin propria ușă. Acest lucru este util în cazul unei întreruperi a curentului electric, deoarece poate stoca alimentele înghețate puțin mai mult. Cu toate acestea, ușa despărțită nu compromite spațiul de depozitare.

Multe modele sunt, de asemenea, flexibile, cu o ușă reversibilă, permițând unității să se potrivească în spații incomode.

Minifrigidere

Cel mai bun lucru despre minifrigidere este portabilitatea, deoarece acestea pot fi păstrate aproape oriunde, de la bucătărie până la încorporate și ascunse în mobila de dormitor. Aceste aparate pot sta și pe o masă și sunt perfecte dacă aveți nevoie de spațiu de depozitare suplimentar pentru băuturi. Sunt utile, de asemenea, dacă doriți să păstrați alimente proaspete într-un apartament, birou sau cazare temporară (de exemplu, o rulotă).

Cu cât plătiți mai mult pentru un minifrigider, cu atât va funcționa mai eficient. De exemplu, un model mai ieftin ar putea avea o capacitate de aproximativ 35 de litri, dar ar avea un consum anual de energie de 150 kWh. Un model mai scump ar putea avea o capacitate ceva mai mare de 45 de litri, dar ar avea un consum anual de energie mai mic de 106 kWh.

În ciuda faptului că sunt mici, multe minifrigidere au un rating de eficiență energetică A +. Așadar, nu trebuie să spargeți bugetul dacă depozitați doar o cantitate mică de alimente.

Cât de Mini înseamnă Mini?

Înălțimea și adâncimea minifrigiderelor pot varia. În general, acestea au o lățime de aproximativ 45 cm, dar pot varia în înălțime de sub 50 cm până la aproximativ 65 cm și adâncime de la 45 cm la 51 cm.

Capacitatea acestora variază de la aproximativ 30 de litri la 68 de litri - totuși, nu veți obține întotdeauna mai mult spațiu dacă plătiți mai mult. Prețul se referă de obicei la eficiența aparatului și la cât timp vă va menține alimentele proaspete.

Minicongelatoare

Minicongelatoarele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de congelatoare de masă și pot fi cumpărate la un preț foarte bun. La fel ca minifrigiderele, modelele mai scumpe au un rating de eficiență energetică mai bun. În plus, congelarea alimentelor poate fi mai rentabilă, deoarece previne risipa și vă puteți aproviziona mai rar din supermarketuri.

Desigur, dacă vă mutați într-o casă mai mică, s-ar putea să vreți să vă luați aparatele vechi cu voi, în loc de a cumpăra altele noi, compacte. În acest caz, există câteva opțiuni de stocare pentru a vă ajuta să maximizați spațiul în interior și în exterior. Acestea includ plasarea aparatelor unele deasupra altora sau păstrarea lor în alt spațiu, cum ar fi un garaj. De exemplu, păstrarea congelatorului în garaj este o modalitate bună de a maximiza spațiul din bucătărie. Este o opțiune extrem de utilă dacă doriți să vă aprovizionați cu alimente congelate pentru o perioadă mai îndelungată.

Cu toate acestea, nu toate aparatele de răcire sunt potrivite pentru garaje - majoritatea congelatoarelor nu trebuie păstrate în încăperi cu temperaturi mai scăzute de 10° C. Asigurați-vă că verificați instrucțiunile, deoarece garanția ar putea fi invalidă dacă aparatul dvs. nu mai funcționează în garaj.