Administratie

Vizita de lucru in? China

18.11.2006 ⋅ 0 comentarii

* Aradul ? ?nfrăţit cu Provincia Hainan

?n perioada 20-24 noiembrie 2006, o delegaţie a Consiliului Judeţean Arad  va reprezenta judeţul nostru ?ntr-o vizită de lucru, ce va avea loc la Haikou, Provincia Hainan, China.
Din delegaţia Consiliului Judeţean vor face parte: preşedintele Iosif Matula, directorul Aeroportului Internaţional Arad, Daniel Bălăcel precum şi şeful Serviciul de Relaţii Externe şi Integrare Europeană din cadrul CJA, Mihaela Stănescu. Scopul vizitei este acela de a intensifica relaţiile de colaborare existente la ora actuală ?ntre Arad şi Provincia Hainan.
?ntre judeţul Arad şi Provinicia Hainan funcţionează deja un acord de ?nfrăţire semnat ?n anul 2000 la Beijing. După 6 ani de zile aceasta este prima delegaţie care se deplasează ?n Provincia Chineză Hainan. ?Vizita este un bun prilej de a lua contact cu civilizaţia, cultura şi modul ?n care China a reuşit să ajungă ?n topul tăriilor la nivelul dezvoltării economice. Desigur că cele 3 zile reprezintă o perioadă scurtă ?n care nu vom avea suficient timp pentru a  aprofunda toate obiectivele pe care ni le-am propus, dar ?n mod cert viziunea de ansamblu şi relaţiile de colaborare vor fi mult ?mbogăţite?, a subliniat preşedintele CJA, Iosif Matula.
De asemenea va avea loc o ?nt?lnire bilaterală ?ntre preşedintele Iosif Matula şi guvernatorul Provinciei Hainan, Wei Liucheng.
Pe parcursul celor 3 zile delegaţia rom?nă va vizita Departamentul de Protecţia Resurselor Naturale şi Mediului din Provincia Hainan şi va purta o serie de discuţii cu şeful departamentului. De asemenea, cei 3 oficiali  vor efectua şi o vizită la Uzina de Epurarea a Apelor din Haikou  precum şi o deplasare spre Parcul Naţional  Vulcanic.
Nu ?n ultimul r?nd delegaţia Consiliului Judeţean Arad va avea o ?nt?lnire şi cu şeful Grupului Liniilor Aeriene din Hainan. Hainan Airlines, al patrulea operator aerian ca mărime din China, a fost prima companie chineză de transport aerian care, ?n 1998, a cumpărat 25% din acţiunile aeroportului internaţional Haikou Meilan, din capitala provinciei Hainan. ?n acest sens, pe parcursul celor 3 zile, la discuţii va fi prezent şi directorul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro