Cetatenesti

Iarna nu-i ca vara. Dar nici departe nu e!

17.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Nu mai e un secret pentru nimeni! La fiecare colţ de stradă se discută despre încălzirea globală, despre temperaturile foarte ridicate pentru această perioadă a anului şi despre această iarnă care e mai mult primăvară. Dacă mergi pe stradă şi asculţi conversaţiile celor din jur (defect profesional, ce să zic!), sigur din trei grupuri în unul se discută despre asta.
„Ce zici domnule de vremea asta!; Pe vremea mea iarna era iarnă, iar anotimpurile erau normale.; Nu se mai poate domnule cu vremea asta. De asta suntem toţi răciţi, nu mor microbii!“ cam astea sunt schimburile de replici cel mai des auzite în aceste zile. Bineînţeles pe lângă ultimele mişcări din lotul UTA-ei şi caragialescul bileţel roz al blondei Elene.
Dincolo de aceste comentarii pe marginea vremii, se pare că există totuşi şi mulţi arădeni fericiţi de temperaturile ridicate şi de soarele zâmbăreţ din ultimele zile. Arădenii au renunţat rând pe rând la fulare, la căciuli şi mănuşi şi au optat în schimb pentru ochelarii de soare şi jachetele de toamnă.
Mai mult decât atât, locul preferat de promenadă, de obicei în anotimpul cald, faleza Mureşului a fost luat cu asalt de tineri, vârstnici sau mame cu cărucioare. Nici măcar priveliştea dezolantă a copacilor dezgoliţi şi a ierbii uscate nu îi descurajează.
De exemplu, ieri pe la orele prânzului, Malul Mureşului şi parcurile aşezate de o parte şi alta a digului, erau pline de oameni ieşiţi să ia o gură de aer proaspăt sau să profite de razele soarelui. Chiar dacă temperatura de afară nu bătea peste 10 grade iar băncile erau departe de a fi confortabile din punct de vedere termic, aceştia au profitat din plin de ele.
Chiar şi una dintre terasele mult căutate în vârf de sezon şi-a deschis porţile, a scos mesele la soare şi aştepta clienţi.
În rest, ici acolo câte un strat de trandafiri proaspăt săpaţi, câte un coş de gunoi care dădea pe afară sau câte o sticlă aruncată la voia întâmplării! Dar parcă toate acestea sunt mai uşor de suportat la 10 grade în ianuarie şi cu un soare de toată frumuseţea deasupra capului!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro