Cetatenesti

Marfuri putine si comercianti dezamagiti in piata de la Lipova

19.01.2007 ⋅ 0 comentarii

* Primăria are un proiect de modernizare a acesteia, cu o investiţie de aproximativ 700.000 lei

Comercianţi puţini care, îngheţaţi de frig, te îmbiau care mai de care să le cumperi produsele, şiruri întregi de mese goale, cumpărători puţini ce negociau şi pentru câţiva leuţi… Cam aceasta era, în câteva cuvinte, atmosfera ieri în piaţa din oraşul Lipova, unde în fiecare zi oamenii din partea locului vin să îşi vândă produsele, pentru a mai câştiga un bănuţ în plus. Aici găseşti mărfuri de toate categoriile, de la legume şi fructe, până la detergenţi, îmbrăcăminte sau carcase de telefoane, însă ofertele sunt destul de slăbuţe, dar nici cumpărătorii nu se înghesuie să achiziţioneze mărfurile…

Vânzările merg foarte slab
Majoritatea dintre cei care vin la piaţa sunt pensionari ce au muncit o viaţă-ntreagă şi au ajuns să aibă pensii de mizerie. Astfel că vin unii zilnic, iar alţii doar de câteva ori pe săptămână, pentru a mai câştiga un bănuţ în plus. În aceeaşi situaţie este şi Cornelia Ionaşcu în vârstă de 61 de ani din Lipova, pe care am găsit-o, aproape îngheţată de frig, în faţa unei mese pe care erau înşirate mai multe categorii de produse: pulovere şi ciorapi tricotaţi, sfeclă, ouă şi fasole, toate în cantităţi destul de mici, numai cât să câştige câţiva bănuţi. „Nu sunt ale mele toate produsele. Tricoturile, ouăle şi fasolea sunt ale unei vecine care m-a rugat să i le duc la piaţă, dacă tot vin aici”, ne-a spus simpatica bătrânică.
Cornelia Ionaşcu ne-a spus că vine la piaţă doar de câteva ori pe săptămână când mai are câte ceva de vânzare: „Vin doar de două-trei ori pe săptămână la piaţă. Ce să mai fac la 61 de ani ai mei ?! Nevoia mă împinge să vin aici. Şi cu toate că nu se merită, nu am altceva ce să fac. Trebuie să mai câştig nişte bănuţi pentru că pensia mea de 1,2 milioane de lei nu îmi ajunge ca să trăiesc. Oricum şi aşa mă descurc foarte greu, dar trebuie să mai mişti un pic ca să faci ceva…”
Oamenii din piaţa au mai spus că vânzările merg foarte slab, mai ales acum de când a început noul an, probabil şi pentru că lumea a cheltuit mulţi bani de sărbători şi nimeni nu mai vine la piaţă decât să cumpere strictul necesar.
Piaţa se modernizează
Viceprimarul oraşului Lipova – Petre Toma – ne-a spus că piaţa din localitate se va moderniza, pentru a atinge standardele europene: „Se va construi o hală agroalimentară şi piaţa va funcţiona acolo în condiţiile impuse de uniunea europeană.”
Vicele ne-a mai spus că noua hală va fi ridicată în centrul oraşului, lângă stadion, pe strada Vlaicu. Aceasta va avea o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi şi va fi dotată cu grupuri sanitare, un cabinet medical, cântar, o încăpere pentru controlul alimentelor, prin urmare va îndeplini toate normele europene. Investiţia se ridică la aproximativ 700.000 de lei.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro