Cetatenesti

Aradenii - deocamdata prea putin atrasi de dezbaterile publice

26.01.2007 ⋅ 0 comentarii

La Primărie au loc de foarte multe ori dezbateri publice pe diferite teme de interes local, la care sunt invitaţi să participe atât presa cât şi arădenii interesaţi să pună întrebări ori să ia cuvântul în cazul în care au o nelămurire. Astfel, în zilele ce urmează, va avea loc o altă dezbatere publică, la care se va pune în discuţie bugetul alocat pe anul 2007. Întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Aţi participat la vreo dezbatere publică organizată la Primărie? Dacă da, aţi şi luat cuvântul să daţi vreo sugestie aleşilor locali?”

Baian Tiberiu, pensionar: „Eu sunt din Vinga, dar sincer vă spun că, cu toate că s-au organizat şi la noi la primărie dezbateri publice, nu am participat niciodată. Nu am timp să merg. Şi, nici nu am fost curios vreodată să văd ce se discută la astfel de întâlniri!”
Hanga Petru, subinginer: „Nu locuiesc în Arad, ci la Vinga. La primăria de acolo am participat de foarte multe ori la dezbaterile publice. Am făcut parte chiar şi din membrii primăriei, aşa că, am avut ocazia să iau cuvântul şi să-mi exprim părerea vis-a-vis de anumite probleme care erau discutate!”
C. G., pensionar: „Nu am participat niciodată pentru că nu am avut probleme atât de majore încât să fiu nevoit să le fac publice la astfel de dezbateri. Nici nu am de gând să merg vreodată, pentru că, eu personal nu voi beneficia de nimic în urma acestor şedinţe şi nici nu mă va influenţa cu ceva! Sunt un pensionar fericit, sunt mulţumit de pensia pe care o primesc şi nu văd de aş avea vreun motiv să mă plâng de ceva!”
Anonim: „Nu am participat niciodată, drept vă spun că nici nu ştiu când se organizează, sau că au loc astfel de dezbateri! Să dea Dumnezeu ca bugetul pe acest an să fie şi mai mare ca cel de anul trecut. Nu o să merg la dezbatere, pentru că, las totul pe mâna celor care se pricep la astfel de probleme. Eu una nu sunt în măsură să-mi exprim părerea!”
Hugel Ferenţ, tractorist: „Sunt de la Dorobanţi, dar nu am participat niciodată la o astfel de şedinţă. Oare din ce cauză? De lene, vă spun sincer!”
Fluieraş Petru, pensionar: „Nu am fost niciodată pentru că nu mă interesează. Mie unul nu-mi place să mă implic în astfel de lucruri. Şi, nici măcar nu aş şti în ce sală să merg, unde! Poate aş fi tentat să particip la o astfel de şedinţă, la asta în care se va dezbate bugetul, dar, nu ştiu, o să mă mai gândesc…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro