Cetatenesti

?Temperaturile din ultima perioada ne-au dat peste cap?

27.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Specialiştii acuză încălzirea globală de schimbarea neaşteptată a vremii. Dacă până acum am avut parte de temperaturi de până la 10 grade Celsius, de acum înainte situaţia se va schimba radical. Întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Credeţi că vom mai avea fructe în acest an, cum credeţi că va fi agricultura?” Iată ce ne-au răspuns interlocutorii noştri de astăzi:

Nicolae Pantea, pensionar: „Temperaturile anormale care s-au înregistrat în aceste luni vor influenţa din toate punctele de vedere culturile. Nu vom mai avea fructe şi legume ca în alţi ani. Pomii au început deja să înmugurească iar acum, din cauza frigului ce o să vină, vor îngheţa. Nu e normal acest lucru!”
Bodea Elisabeta, electromecanic: „Eu una nu-mi aduc aminte să fi avut aşa iarnă. Anul acesta se va dovedi a fi unul foarte sărac. Nu o să mai avem nimic, dacă până acum au înflorit pomii fructiferi, de acum vor îngheţa!”
Moroşan Gheorghe, pensionar: „Nici nu vreau să mă gândesc ce o să ne aştepte, sărăcie. Nu o să mai avem nimic, culturile au fost date complet peste cap. Nu e normal aşa ceva. De foarte mulţi ani nu am mai prins aşa iarnă, suntem daţi peste cap din toate punctele de vedere!”
N. Marin, liber profesionist: „Suntem pe nicăieri. Praful şi pulberea se va alege atât de fructe cât şi de legume sau alte recolte. Nu e normal ce se întâmplă. Diferenţele acestea de temperatură nu vor aduce nimic bun…”
Motoc Florentina, casnică: „Până acum nu am avut probleme cu recolta. Nu ştiu însă să vă zic ce se va întâmpla peste câteva luni, o să vedem consecinţele acestei ierni. Presimt că bine nu va fi. Vom avea o recoltă mai săracă în acest an. Eu una nu-mi aduc aminte să fi avut vreodată o aşa iarnă. Suntem cu totul derutaţi.”
Dobrescu Mihai, pensionar: „Vremea se va schimba de acum înainte. În februarie ne aşteptăm la temperaturi foarte scăzute. Nu ştiu să vă zic mai multe. Mă întreb şi eu ce an o să ne aştepte din acest punct de vedere. Nu îmi aduc aminte să mai fi avut aşa iarnă vreodată!”
Claudia Untaru

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro