Cetatenesti

?Vizita? alesilor locali la DNA - privita cu interes de aradeni

03.02.2007 ⋅ 0 comentarii

În aceste zile, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, viceprimarul Tiberiu Dekany şi o parte din consilierii locali au fost din nou audiaţi de către DNA cu privire la vânzarea fostei fabrici de zahăr. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „În ce măsură credeţi că aceste audieri afectează imaginea Aradului?” Iată ce ne-au răspuns trecătorii cu care am stat de vorbă:

Stret Andrei Laurenţiu, student: „Eu cred că da, afectează. Din punctul meu de vedere, arădenii au avut mare încredere în primarul Falcă la început, tocmai de aceea l-au votat, dar pe parcursul timpului au mers într-un regres, regres constant pot spune. Cred că şi-a pierdut din încrederea primită. Cât este de vinovat, nu am de unde să ştiu, toţi sunt vinovaţi, dar urmează să aşteptăm un verdict sau nu?!”
M.V., conducător auto: „Cred că da, afectează imaginea oraşului. Nu aş putea spune însă dacă primarul este sau nu vinovat. Nu mă prea pricep şi nu cunosc foarte bine politica, aşa că…nu ştiu să vă răspund mai multe!”
L.N., pensionar: „Bineînţeles că va afecta imaginea Aradului. Este o pată foarte urâtă asupra noastră. Eu aş tinde să cred că toţi cei implicaţi în această afacere sunt vinovaţi…”
Micluţa Victor, profesor: „În condiţiile în care nu există dovezi certe cu privire la acest caz, adică dacă este sau nu este vinovat primarul Falcă, nu putem trage concluzii. Nu ne putem exprima liber dacă aceste audieri pătează sau nu imaginea oraşului. Mi se pare normal să aşteptăm rezultatul final. Acum, este bine să recunoaştem, la ora actuală e la modă treaba asta cu denigrările. Dacă ar fi să punem în balanţă faptele bune şi cele mai puţin bune ale primarului, am putea trage uşor concluzia că Falcă a făcut totuşi ceva pentru oraşul acesta, în comparaţie cu alţi primari. Dacă se dovedeşte că va fi vinovat, atunci bineînţeles că va suporta consecinţe.”
Toma Ancuţa, educatoare: „Cred că sunt lucruri pe care noi arădenii nu le prea cunoaştem şi care se amplifică pe zi ce trece tot mai mult. Noi putem spune că da, primarul este vinovat, sau nu, nu este vinovat, dar nu avem de unde să ştim care este adevărul. Important este să se afle adevărul şi abia apoi să tragem concluziile de rigoare.”
Veronica Ţ., profesor: „Cred că da, negativ. Dacă se dovedeşte că nu sunt vinovaţi, nu ştiu, dar pot spune că ceva este la mijloc. Nu degeaba s-au început aceste cercetări, şi nu degeaba umblă atâtea vorbe. Vom vedea care va fi sfârşitul…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro