Cetatenesti

Preturile masinilor second-hand - mai mari cu 10% fata de anul trecut

05.02.2007 ⋅ 0 comentarii

În sondajul nostru de astăzi am încercat să aflăm cât de interesaţi mai sunt arădenii în achiziţionarea unei maşini second-hand din piaţa auto. Pentru acest lucru am dat o fugă până în cel mai mare târg de maşini din oraş, unde i-am intervievat numai pe bărbaţi, de această dată. Întrebarea pe care le-am adresat-o a fost următoarea: „Consideraţi că preţurile la maşini sunt avantajoase? Aţi cumpăra o maşină în condiţiile actuale?”

Lucian Dumitrescu, taximetrist: „Sunt destul de mari preţurile. De obicei vin doar să vizitez piaţa de maşini şi să urmăresc ultimele tendinţe. Aş cumpăra, într-adevăr, oferta este tentantă, dar scumpă. Sunt mult mai mari preţurile în comparaţie cu anul trecut.”
Bocior Nicolae, economist: „Am impresia că sunt cu cel puţin 10% mai mari decât anul trecut. Mie personal îmi plac maşinile noi, nu prea cred că aş opta pentru o maşină folosită şi care are deja câţiva mii de kilometri la bord. Vin aproape în fiecare duminică pe aici, doar ca să vizitez.”
Şimon Liviu, pensionar: „Sunt foarte scumpe maşinile, mai ales în comparaţie cu anul trecut, au crescut enorm de mult. Şi, am observat că oamenii nu prea au bani, nu se înghesuie să cumpere. Vin prin piaţă doar să viziteze.”
Dorel Cernea, strungar: „Preţurile sunt accesibile. Vin în piaţa de maşini aproape în fiecare duminică. Sunt parcă ceva mai scumpe. Şi din câte observ, aşa la prima vedere, oferta a cam scăzut. Pe zi ce trece tot mai puţine maşini se vând, adică nu prea mai vine lumea să-şi vândă maşina, se vede că prima taxă de înmatriculare este destul de mare pentru buzunarul românului.”
C.V., pensionar: „În ultima perioadă au crescut preţurile la maşinile second-hand foarte mult. Anul trecut îţi mai permiteai să-ţi mai cumperi câte ceva, acum însă, nu te poţi apropia de ele. Deocamdată, nici eu nu-mi permit să-mi cumpăr ceva, cercetez doar piaţa…”
Alexandru S., conducător auto: „Eu sincer să fiu nu prea am mai fost prin piaţa de maşini, iar acum sunt surprins de ceea ce văd. Preţurile la maşinile străine au crescut semnificativ de mult faţă de anul trecut. Nu prea îşi mai permite omul de rând să-şi cumpere o maşină. Şi, dacă îşi permite, îi va fi greu mai apoi să o întreţină…nu sunt bani!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro