Cetatenesti

Aradenii se plang de valoarea prea mare a taxelor si impozitelor locale

10.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Aprobarea în ultima şedinţă de consiliu local municipal a taxelor şi impozitelor locale, a generat nemulţumiri în rândul arădenilor. În pofida faptului că impozitele cresc, valoarea impozabilă a imobilelor s-au dublat în unele cazuri, salariile rămân la acelaşi nivel, insuficient pentru nevoile oamenilor de rând. Aceştia se plâng că nu se pune problema de o „îmbuibală” ci abia de un trai decent, majoritatea având pe la ţară rude care îi mai ajută fie cu legume, fie cu câte un porc… Acum, noile taxe şi impozite au lovit şi mai mult în coşul şi aşa destul de gol al arădeanului de rând. Am întrebat câţiva arădeni cu privire la opinia dânşilor asupra noilor taxe şi impozite aprobate pentru anul în curs.

Emil Tămaş, electronist: „Mai mari mi se par în anul acesta. Încă nu l-am plătit însă din câte am auzit de la vecini, sunt mai mari. Până acum ce să spun, nu pot să mă plâng, că chiar dacă e destul de greu, mă descurc”.
Ghizela Bar, muncitor necalificat: „Nu ştiu să vă spun cum mi se par pentru că pe mine nu mă afectează direct pentru că stau în chirie. Însă din câte am înţeles s-au mărit, aşa că în mod indirect ne vor afecta şi pe noi, cei care nu suntem proprietari”
T. Patoş, tâmplar: „Mari mi se par. Dar oare ce nu e scump în lumea asta? Vai de noi. Cu fiecare an ce trece tot mai scumpe sunt toate. Nu ne putem descurca. Se majorează toate mai puţin salariile. Ca simplu muncitor, e tare greu să te descurci cu toate cheltuielile astea. Nici să respiri nu mai poţi. Numai biruri şi biruri.”
Ioan Andronic, pensionar: „Deocamdată nu le ştiu pentru că nu am fost să mă interesez. Oricum eu nu plătesc pentru că am scutire. La o casă nu plătim că avem scutire, iar altceva nu avem. De fapt am şi o maşină, însă nu pot să vă spun cât costă, pentru că nu ştiu”.
M. Andronic, pensionară: „ am auzit eu că s-au majorat. Vai de noi. Numai bani şi bani. Nu mai poţi face nimic pentru că numai statul ia totul. După cum spunea soţul, noi pe casă avem scutire de la impozit însă oricum, pentru cei acre trebuie să plătească şi dările astea dintr- o pensie ca vai de ea…nu e uşor”.
Maria Ciocu, comerciantă: „Foarte mari mi se par impozitele. Încă nu le-am plătit pentru că nu am bani. Mi-e şi groază să mă gândesc cât va trebui să plătim. Deja nu ne mai putem permite nimic, doar să ajungem la zi cu toate taxele astea…Acuşi ne vor pune impozit şi pe aerul pe care îl respirăm.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Anamaria Stoica, Claudia Untar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro