Cetatenesti

Comerciantii din Piata Soarelui ? la fel de putini ca si cumparatorii

22.02.2007 ⋅ 0 comentarii

„Piaţa Soarelui“ este un loc cunoscut de toţi arădenii. Acolo îşi fac cumpărăturile cei din Micălaca şi nu numai ei, mulţi tineri arădeni cumpărându-şi haine de acolo. Marfa vândută acolo este de mai bună calitate decât prin alte părţi, iar preţurile sunt destul de acceptabile. Am făcut o vizită pe acolo ieri, la mijloc de săptămână, într-o zi plăcută de… aproape primăvară, chiar dacă încă este luna februarie.
Am intrat în hală, unde era mai frig decât afară. Comercianţi puţini, nici jumătate din mese nu erau ocupante, marfă era totuşi destul de multă, însă cumpărătorii puteau fi număraţi pe degete. Doi comercianţi în aşteptare de clienţi au „încins“ o partidă de table, însă de încălzit nu prea credem că s-au încălzit, în timp ce restul vânzătorilor îşi „trec timpul“ povestind de una de alta. „Nu sunt clienţi. Abia de vine câte unul de ne mai întreabă de câte ceva. Însă nici ăştia nu cumpără toţi. Se uită, se mai învârte un pic şi pleacă. Este perioadă moartă. Lunile ianuarie şi februarie sunt cele mai slabe din an. Au trecut Sărbătorile de Iarnă, s-au dus banii, se plătesc impozite la început de an, s-au dus şi economiile, aşa că aşteptăm să dea colţul ierbii şi om mai vedea“, ne-a spus unul dintre cei care răbdau atmosfera „răcoroasă“ din hală.
Oferta, cum am spus, este aşa şi aşa. Sunt haine şi de iarnă şi mai subţiri, pentru primăvara care se apropie, pantofi, cizme sau adidaşi. Frumos aranjate, produsele aşteaptă să vină… cumpărătorii.
Situaţia nu diferă nici afară, unde se vând produse agricole.  „Nu vindem mare lucru. Mai vine lumea, mai cumpără câte o legătură de zarzavaturi, mai vreun kilogram de cartofi şi… cam atât. Nu mai vine lumea la piaţă. Preferă să cumpere de la super-market-uri decât de la tarabă. O fi bine, o fi rău?, nu ştiu, dar ştiu că pentru producători nu prea pare să fie bine“, ne-a spus F.M., venită cu  zarzavaturi la piaţă.
Şi „Piaţa Soarelui“, la fel ca mulţi dintre noi, aşteaptă primăvara pentru a se „dezmorţi“, atât în ceea ce priveşte oferta comercianţilor, cât şi afluxul de cumpărători.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro