Cetatenesti

Aradenii ? ingrijorati de noile scumpiri la gaze

24.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Anul 2007 are semne bune! Un nou val de scumpiri vine ca un taifun peste români. Ministrul economiei a anunţat că se va majora din nou energia electrică şi gazul. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Când credeţi că se va sfârşi acest val de scumpiri?” Iată ce ne-au răspuns trecătorii cu care am stat de vorbă:

O.L., pensionară: „O să se scumpească până când oamenii nu vor mai avea de unde să plătească toate aceste biruri. Este păcat ce se întâmplă, suntem foarte săraci, iar cei care ne conduc nu-i interesează acest lucru! Oricum, în ritmul acesta nu vom mai avea de unde să plătim, nu ne mai permitem!”
Gavrilă Iacov, şofer: „Eu am auzit că nu se vor mai scumpi. Ce pot face eu sau să schimb ceva în situaţia aceasta? Ştiţi ce ar trebui făcut? Să-l punem la încercare pe ministrul economiei şi să-i dăm lui salariile noastre de maxim 700 de lei să vedem dacă ei se pot descurca să trăiască o lună de zile pe această sumă. Aici includ şi cheltuielile de bloc, şi mâncarea, utilităţile şi toate taxele şi impozitele şi îmbrăcămintea dacă mai avem nevoie de haine…Aş fi curios, oare s-ar descurca? Şi noi să primim banii lui, nu ştiu cum ar fi?! E trist ce se întâmplă.”
Viorica Grescencu, pensionară: „Eu sunt pensionară şi mă descurc foarte greu. Nu ştiu cum vom mai supravieţui. Păcat că românul suportă prea multe lucruri peste puterea lui! Nu se mai poate trăi în acest ritm, vom ajunge să murim de foame!”
Mateuţ Florica, pensionară: „Eu am lucrat 30 de ani şi am ajuns la o pensie de 170 de lei? Vă daţi seama? Şi soţul meu are 40 de ani de muncă şi are 200 de lei pensie? E bătaie de joc nu alta. Nu o să mai avem de unde să plătim facturile dacă ele se tot majorează de la o lună la alta. Va fi dezastru! Din păcate nici locuri de muncă nu mai găsim. Suntem la o vârstă la care nimeni nu ne mai bagă în seamă, şi vă daţi seama că noi am vrea să mai lucrăm căci nu ne ajung banii din pensie…”
Anonim: „Nu mai avem nici o speranţă, totul se duce pe râpă. Guvernanţii aceştia nimic nu mai fac pentru România, de ani de zile situaţia este aceeaşi. Suntem pe nicăieri. De unde oare mai putem plăti facturile la gaz şi la curent? Din nişte salarii de toată jena, sau nişte penii de nimic? Nu ştiu, dar am impresia că cei care ne conduc nu gândesc când iau aceste decizii!”
Anonim: „Vă daţi seama că mă îngrijorez auzind aceste lucruri. Atâtea majorări pe spatele nostru, foarte greu ne vom descurca, poate chiar din ce în ce mai greu!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro