Cetatenesti

Barbatii nu au uitat de 1 Martie!

28.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Mâine este 1 Martie, zi care simbolizează începutul primăverii, ocazie cu care, fiecare bărbat ar trebui să ofere doamnelor şi domnişoarelor dragi, câte o mică atenţie. Fie un mărţişor, fie un buchet de flori, sau alte cadouri mărunte care să simbolizeze venirea primăverii. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost adresată doar bărbaţilor şi sună în felul următor: „Ce anume v-aţi gândit să dăruiţi doamnelor cu ocazia acestei zile şi cum comentaţi dumneavoastră această tradiţie, a mărţişorului?”

Hasc Vladimir, elev: „Probabil că un mărţişor, sau un buchet de flori. Aceste floricele de sezon, cum sunt zambilele şi ghioceii, căci am observat că au înflorit încă din luna ianuarie chiar. Consider că este o tradiţie foarte frumoasă, spontană, şi este binevenită, mai ales că pe această cale le acordăm puţin mai multă atenţie doamnelor şi domnişoarelor din viaţa noastră!”
Covaci Mihai, pensionar: „O să le dăruiesc câte un mărţişor, un ghiocel şi poate încă un cadou. Încă nu m-am gândit exact la ceva anume…Oricum, fiecare doamnă din viaţa mea va primi câte un mic simbol de 1 Martie. Aşa este frumos nu? În fiecare an se procedează la fel. Se cumpără flori femeilor, le felicităm… este foarte frumos.”
Ves Florin, pensionar: „Probabil că flori, nu m-am gândit încă la ceva special. Nu ştiu ce să vă spun mai multe… Sunt de acord cu această tradiţie, păcat însă că de-a lungul anilor şi-a cam pierdut din semnificaţie. Mărţişorul în sine ar trebui să fie singurul cadou în ziua de 1 Martie.”
Sandu Adrian: „Probabil că un buchet de ghiocei, un mărţişor, cam asta se dăruieşte de 1 Martie! Mi se pare un lucru frumos, o tradiţie care se păstrează de la un an la altul şi care aduce un strop de bucurie în sufletele doamnelor şi a domnişoarelor!”
Colţ Mircea, mecanic locomotive: „Un mărţişor o să cumpăr pentru soţie şi să văd, la cine mai am obligaţii… Întâi îmi fac o părere, chiar acum mă tot uitam să aleg ceva mai deosebit. Este o tradiţie frumoasă, de început de primăvară, o bucurie pentru soţiile noastre. În general pentru femei, e frumos să primeşti un cadou, aşa un mic simbol pentru venirea primăverii.”
Hangel B., vatman: „Din păcate soţia mea este plecată în Spania şi nu o să am cui să dăruiesc un mărţişor sau o floare. Probabil la fiica mea îi voi cumpăra ceva simbolic, flori. Cel mai indicat cadou pentru 1 Martie sunt fie florile fie mărţişoarele. După părerea mea ziua de 1 Martie este o tradiţie binevenită în rândul românilor, în comparaţie cu cele pe care le-am importat de la străini, şi tocmai de aceea este bine să o păstrăm.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Madiana Mica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro