Cetatenesti

?Sa se legalizeze prostitutia si la noi in tara!?

05.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Pornind de la ideea că în ultima perioadă se tot vorbeşte despre faptul că prostituţia ar trebui legalizată şi în România, în sondajul nostru de astăzi, i-am întrebat pe arădeni ce părere au despre acest lucru, dacă sunt sau nu de acord cu legalizarea acestei „meserii”.

Florian Varga, vânzător: „Mă rog, este decizia celor de sus, dacă se doreşte acest lucru, aşa va fi. Poate că e mult mai bine. Decât să stea pe la colţuri cum se întâmplă acum, mai bine să aibă un loc al lor de întâlniri. Cred că în acest mod vom fi mult mai civilizaţi.”
Ţifui Vasile, tehnician veterinar: „Nu ştiu ce să vă răspund, poate că ar fi mai bine ca toate fetele care practică această meserie mai murdară, ca să o numesc aşa, să fie adunate la un loc, ca într-o casă de toleranţă. Nu să umble fiecare pe la colţuri, pe şosele şi aşa mai departe! Eu unul nu sunt de acord cu ceea ce fac, nu e frumos, nu e creştinesc, dar ce pot să vă spun?! Această meserie dăinuie de foarte mulţi ani, aşa că, ar fi mai bine să o legalizeze!”
Cristian T., student: „Prostituţia este un lucru foarte urât, ruşinos, nu concep acest lucru. Faptul că pe zi ce trece tot mai multe fete aleg viaţa de stradă, e strict problema şi riscul lor, nu mă interesează ce fac cu viaţa lor, doar că nu sunt de acord. Nu de puţine ori sunt amendate, taxate pentru ceea ce fac, adică cu alte cuvinte, fiecare meserie are un risc al ei. Chiar dacă în unele ţări este legalizată prostituţia, consider că la noi nu, nu sunt de acord…”
M. Ecaterina, asistentă socială: „Se spune că în momentul în care un anumit lucru este organizat cum trebuie, acesta se poate şi controla în permanenţă. Deci, pot spune că aş fi de acord cu legalizarea prostituţiei. Decât să stea la marginea şoselelor, bătute, tâlhărite, cu cine mai ştie câte boli…mai bine să aibă un locuşor al lor!”
Popescu Ioana, inginer: „Să o legalizeze dar să o facă cum trebuie, ca fetele alea să nu mai stea pe la colţuri, cu boli…Dacă tot vor să ia o măsură bună atunci să o aducă la bun sfârşit, dar aşa ca la carte!”
Florica Cosma, pensionară: „Da, sunt de acord, de ce nu? Dacă tot suntem o ţară membră Uniunii, atunci să abordăm şi noi cerinţele europene. Am auzit că foarte multe ţări au legalizat prostituţia, aşa că şi la noi ar trebui! Aceste fete oricum vor practica meseria, iar decât să fie bătute, atunci mai bine să fie în permanenţă sub supraveghere…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului