Cetatenesti

In prag de 8 Martie, explozie de flori

06.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Florarii arădeni nu au dus niciodată lipsă de imaginaţie şi de… marfă. Sectorul dedicat florilor din Piaţa Mihai Viteazul a fost întotdeauna extrem de bine aprovizionat şi reprezentat. Pentru mulţi dintre noi, chiar şi o scurtă plimbare printre mesele încărcate cu buchete colorate, frumos aranjate şi dichisite este un motiv suficient de bucurie. A sufletului, evident!
Odată cu venirea primăverii şi cu apariţia soarelui, ca să nu mai pomenim de debutul lunii martie cu toate sărbătorile pe care le aduce, măiestria şi arta florarilor parcă a sporit şi ea. Astfel, în aceste zile oferta a devenit şi mai bogată, mai colorată şi mai tentantă.
De la clasicii trandafiri, care însă au căpătat nuanţe dintre cele mai neobişnuite, sau borduri aurii şi argintii pe petale, până la tradiţionalele flori de primăvară, zambile, narcise şi frezii, sectorul de flori este asaltat de buchete şi aranjamente care mai de care mai sofisticate şi mai atrăgătoare.
În cazul acestor aranjamente elaborate şi preţurile sunt pe măsură: de la 10,15 lei un buchet frumos de trandafiri sau lalele, până la 100, 200 de lei buchetele cu orhidee, sterlitia sau alte soiuri neştiute dar cu aspect şi denumire pretenţioasă.
Aşadar ofertele sunt pe toate gusturile şi toate buzunarele! Bunăvoinţă să fie din partea domnilor din vieţile noastre, fie ei iubiţi, soţi, taţi sau colegi de serviciu.
Evident că în aceste zile nu puteau lipsi din peisaj obişnuitele ghivece cu zambile, lalele sau ciclamen, dar nici bătrânelele care oferă timid alternativa câtorva fire de narcise, ghiocei sau… mâţişori. Trebuie să recunosc că oferta acestora mi s-a părut întotdeauna ceva mai tentantă, chiar dacă este lipsită de toate accesoriile utilizate la buchetele mai elaborate, poate şi datorită emoţiei pe care o stârnesc vânzătoarele!
Până la urmă însă, alegerea fiecăruia ţine de gust, de buzunar sau de… suflet.
Important este că oferta este extrem de bogată, colorată şi indiferent de varianta aleasă, cumpărarea şi oferirea unui buchet de flori rămâne un veritabil motiv de bucurie!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro