Cetatenesti

?Ne-au doborat scumpirile??

07.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Autoritatea de reglementare în domeniu a anunţat că de la 1 aprilie a.c. se va majora din nou energia electrică. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Veţi mai putea face faţă unui nou val de scumpiri, ţinând cont de faptul că în ultima perioadă s-au majorat absolut toate, mai puţin salariile?”

Crişan: „Nu au decât să bage cât mai mult, să scumpească până nu mai pot, căci numai asta ştiu. Dar la salariile oamenilor nimeni nu se gândeşte.”
T. Viorel, şomer: „Sunt foarte dezamăgit. Toate se scumpesc, nu mai rezist. Acum, când de bine de rău aveam un şomaj, abia mă descurcam. Dar, şi acesta s-a terminat şi drept vă spun că nimeni nu mă mai angajează. Am 58 de ani şi mi-ar mai trebui măcar câteva luni până la pensie. Foarte greu ne descurcăm. Ce ne facem fără bani, fără locuri de muncă? De unde să mai biruim atâtea plăţi?!”
T. Viorica, muncitoare: „Este foarte greu şi ne va fi foarte greu, din ce în ce mai greu. Nu ştiu, mi-e groază sincer ce vremuri ne aşteaptă. Lucrez mai bine de opt ore pe zi pentru patru milioane de lei vechi? Vă daţi seama ce înseamnă asta? Nu avem bani, nu ne putem descurca. O să trăim pe întuneric!”
Drug Maria, pensionar: „Nu cred că o să mai suportăm un nou val de scumpiri. Este extraordinar de mare preţul atât la curent cât şi la gaz. Mai ales noi, pensionarii care avem nişte pensii de nimic, vai de capul nostru. Acesta este adevărul! Ne-au doborât scumpirile.”
Văcean Elena, pensionar: „Nu avem decât să ne supunem şi să plătim. Fie că ne permitem, fie că nu, aceasta este situaţia, nu putem schimba nimic. Asta înseamnă România… În ultimii ani din păcate s-a observat o scădere anormală a nivelului de trai. Lumea e din ce în ce mai săracă.”
Szabo Ernest: pensionar: „Încă mai suportăm scumpiri, până când nu ştiu exact. Dar, în momentul de faţă pot spune, că încă ne mai descurcăm…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro