Cetatenesti

Scandal in Piata ?Mihai Viteazul? - Comerciantii acuza jandarmii de abuz in serviciu

14.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Mai mulţi comercianţi din Piaţa „Mihai Viteazul” acuză faptul că în ultimul timp s-au înteţit controalele, iar gardienii caută în sacoşele arădenilor care vin să cumpere o ceapă sau o roşie.
Petre Stroe: „Ce suntem noi? Criminali?”
În acest sens, Petre Stroe, comerciant în Piaţa „Mihai Viteazul”, a precizat: „În fiecare sâmbătă, sunt controale şi iar controale. Ce suntem noi? Criminali? În fiecare sâmbătă vine jandarmeria, garda, veterinarii şi controlează oamenii în sacoşe. Cred că sunt comandate aceste controale. Nu am cu nimeni nimic, dar să nu ne ia drept criminali sau hoţi. Te şi sperii să mai deschizi. Plătim şi noi datoriile la stat şi ne facem datoria către cetăţenii Aradului. Servim frumos, dar şi cei care ne conduc şi ne iau dările trebuie să fie cu noi corecţi şi cinstiţi”.
Bătrânica suspectă
Întrebat dacă vreun reprezentant al instituţiilor care exercită controale în Piaţa „Mihai Viteazul” s-a comportat necivilizat, Petre Stroe ne-a declarat: „Nu pot să spun aşa ceva, dar au căutat cetăţenii în plasă. Adică o bătrânică este suspectă pentru că şi-a cumpărat alimente din piaţă. Este o intimidare a populaţiei. A fost un control al jandarmeriei şi au căutat cetăţenii în plasă. Nu ştiu să fie vreun drept legal pentru ca cetăţeanul care iese la cumpărături să fie controlat în plasă sau în sacoşă. Nu este posibil aşa ceva”. De asemenea, Stroe este nemulţumit de plata abonamentului pentru parcare. „Este posibil ca un abonament să fie 3 milioane şi jumătate? Atât am avut de spus. Mulţumesc celor care conduc Aradul”.
Ceapa şi roşia
Jeni Oneţ, administrator, ne-a declarat: „Plătim prea mult pentru abonamentul de parcare. Controalele sunt bine venite câteodată, dar fără abuzuri. De exemplu, nu este legal ca un gardian să controleze un client în plasă. Mi-a spus să deschid plasa, dar nu înţeleg pentru ce? Pentru că şi ei sunt plătiţi. Să le arat o ceapă şi o roşie? Nu este normal aşa ceva”.
Uşile închise
Diana Anţilă, comerciantă: „Controalele sunt binevenite pentru cei care nu sunt în regulă. Am auzit că au fost într-o sâmbătă şi au închis uşile cu gardienii”.
Zoltan Korosi, administrator: „Nu ne dau niciodată dreptate. Totdeauna noi suntem cei amendaţi. Nu mai avem încredere în nimeni”.
Marile hoţii
Mircea Ardelean, administrator de firmă: „Controalele din Piaţa Mihai Viteazul mi se par abuzive. Marile hoţii sunt în administraţia locală şi nu în Piaţa „Mihai Viteazul”. Dacă este vreunul care poate mai este tentat să facă ilegalităţi, le face pentru a supravieţui şi în nici într-un caz să îşi facă avere”.
Maria Tatu, comerciantă: „Controalele sunt puse intenţionat de către cei care nu încap de noi”.
În replică, căpitan Lucian Nemeş, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Arad, ne-a declarat că, în conformitate cu legea din vigoare, „jandarmii au dreptul să efectueze controlul bagajelor”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: D Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro