Cetatenesti

Aradul european si primavaratic in ?alb si negru?

22.03.2007 ⋅ 0 comentarii

E început de primăvară, cu zile capricioase, cu soare sau ploaie, cu flori şi iarbă crudă, verde, cu primele gâze buimace. Cu un Arad care se dezmorţeşte după o iarnă ciudată, reflex al climei date peste cap de inconştienţa umană.
Am luat un pic la pas oraşul, dornici să vedem ce aduce… primăvara, ce ne place sau ce nu ne place, nouă arădenilor. Aşadar, cu sprijinul aparatului foto, am ajuns la concluzia că…
Ne place că s-au finalizat, în sfârşit, lucrările pe strada Olimp, spre bucuria zeilor, dar mai ales a muritorilor din zonă, care speră ca lucrarea să nu se facă praf sub roţile tir-urilor care intră la fosta „Teba“ fără probleme. Ideea cu pietrişul e bună, dar parcă era mai reconfortant spaţiul verde…
Nu ne place că la doar câteva sute de metri de aici, pe malul Mureşului, zace perpetuu un munte de gunoaie, în jurul cărora se foiesc plini de voioşie vreo 10 câini euro-comunitari. Totul străjuit de ceva monştri de beton, amintind vag de Stoenhege. Ai cui or fi?
Ne place că există arădeni care, din dragoste pentru oraş şi semenii lor, se gândesc să şi sădească ceva, în timp ce alţii, sub oblăduirea primăriei, taie la greu. Doamna în cauză se numeşte Viorica Bucur, locuieşte în Piaţa Avram Iancu, şi pe propria-i cheltuială a sădit câteva exemplare de „Tilia Grandifolia“ sau „Platyphilos“. Sărutmâna doamnă, cu tot respectul!
Nu ne place cum arată „deşerticele“ petice de pământ din jurul pomişorilor de pe centru. E chiar aşa de greu să le facem mai „verzi“ şi cu flori? Şi nu ne mai plac „capcanele“ din staţia de tramvai de la Teatru, rămase după „toaletarea“ de-a dreptul idioată, ordonată de ceva cap pătrat din clădirea amplasată cel mai în centru. Victimele respectivei „lucrări“ sunt mai ales persoanele în vârstă, aşa că aşteptăm reacţia celor care ar trebui să o aibă. Preferabil primăvara asta!!!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro