Cetatenesti

Primavara aradeana, cu bune si rele

31.03.2007 ⋅ 0 comentarii

În sfârşit primăvara şi-a intrat şi aici, la Arad, în drepturile-i depline, chiar dacă uneori câte-o dimineaţă „supărată“ ne aduce aminte că mai avem ceva de tras până la sandalele şi tricoul de rigoare. Am intrat, vrând-  nevrând, în febra sărbătorilor pascale, încercăm să fim, sau măcar să părem, mai buni cu cei din jur sau măcar cu noi înşine.
Pentru că soarele e totuşi primăvăratic, tentaţia parcurilor sau a malului Mureşului a fost mare, dar conştiincioşi am preferat un mini raid cu bune şi rele, ca să vedem, din nou, ce ne place sau ce nu ne place, nouă arădenilor. Aşadar, din nou cu sprijinul aparatului foto, am ajuns la concluzia că…
Ne place că, spre bucuria celor din zonă, dar mai ales a conducătorilor auto, au demarat în sfârşit, lucrările pe străzile Mihail Kogălniceanu/ Conduraşilor, mai pe înţelesul tuturor pe linia tramvaielor 2 şi 4 de la Piaţa Sârbească spre Alfa. Acum urmează rugăciunile ca ele să se încheie într-o perioadă cât mai scurtă. Doamne-ajută!
Nu ne place că, deşi e doar început de primăvară, prea desele cărări care traversează zona verde din centru s-au bătătorit deja. Aşteptăm gardienii publici şi ploaia. De amenzi, dacă altfel nu merge. Dacă pe cărările respective nu sunt şanse prea mari (deocamdată) să crească iarba, ea a explodat în jurul unor pomişori din centru, edilii oraşului încercând probabil crearea unei mini savane locale. Aşteptăm popularea respectivelor habitate cu fauna de rigoare, anunţându-i că avem o slăbiciune pentru hipopotami…
Nu putem spune că nu ne place, ci o declarăm cu mâna pe inimă că ne enervează la culme amplasarea monştrilor metalici care poartă numele „aparate de aer condiţionat“ pe faţada clădirilor cu statut de monumente.  Deocamdată nici o reacţie din partea celor care ar trebui să o aibă.
Să terminăm într-o manieră mai optimistă şi iertătoare, de aceea declarăm că am fost şocaţi, în mod plăcut, de faptul că a dispărut muntele de gunoaie de la capătul străzii Patria, plus comunitarii care se zbenguiau în jur, rămaşi fără obiectul de activitate… Uite că se poate.
Cam acestea au fost concluziile plimbării „tematice“ şi „primăvăratice“ ale acestei săptămâni, la sfârşitul căreia românii îi sărbătoresc pe cei cu nume de flori. Şi din acest colţ de pagină le dorim tuturor sănătate, fericire şi numai bucurii!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro