Cetatenesti

?Nu avem bani sa ne cumparam carti??

03.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Într-o societate în care televizorul şi internetul au un impact foarte mare asupra omului, cărţile fac parte din domeniul trecutului. Cine mai are timp, chef şi dispoziţie să citească un roman poliţist, de acţiune ori de dragoste în condiţiile în care filmele de toate genurile stau la dispoziţia oamenilor indiferent de zi şi de oră? Încercând să aflăm cât de preocupaţi mai sunt arădenii de citit, în sondajul nostru de astăzi le-am adresat următoarele întrebări: „Vă mai permiteţi să vă cumpăraţi cărţi? Când aţi citit ultima carte şi care a fost aceasta?”

Bocatoş Nicolae, electrician: „Da, cumpăr cărţi dar mai rar. De citit la fel, doar când prind puţin timp liber, sunt foarte ocupat cu munca. Un titlu de carte nu ştiu să vă spun, nu-mi aduc aminte!”
Mic Olga, casnică: „Sincer, nu prea îmi cumpăr cărţi, nu am bani, sunt foarte scumpe. Iar stresul zilnic parcă nici nu mai dă voie să citim ceva, nu mai avem chef. Dacă stau bine şi mă gândesc de mai bine de un an de zile nu am mai citit…Nici nu mai reţin numele cărţii!”
Valentina Ursache, muncitoare: „Sunt foarte scumpe cărţile, eu una nu mi-am mai cumpărat de foarte mult timp. În afară de ce le iau la copiii mei, nimic altceva. Ziare, reviste, asta mai citesc, în rest, nu-mi aduc aminte care să fi fost ultima carte pe care am citit-o. La salariile noastre, nici nu e de mirare că nu avem bani pentru cărţi…”
Adi Tudorean, student: „Citesc destul de des dar nu cumpăr cărţi. Le împrumut de la bibliotecă, fie cea a facultăţii, fie de la biblioteca judeţeană. Citesc tot ceea ce am nevoie pentru şcoală. Istoria Jurnalismului este cea mai recentă carte pe care am citit-o, la fel şi Istoria Românilor.”
Topor Mircea, lăcătuş: „Sunt cam scumpe cărţile, preţurile nu mai sunt aceleaşi ca pe vremuri, sunt mult mai scumpe. Cumpăr dar mai rar. De citit, citesc des pentru că sunt abonat la bibliotecă. De exemplu, Gladiatorul este ultima carte pe care am citit-o, acum trei zile, dar nu mai reţin de cine era scrisă.”
Şipoş G., casnică: „De mai bine de 10 ani de zile nu mi-am mai cumpărat o carte, şi nici nu am mai citit nimic. Nu avem bani, salariile sunt foarte mici iar din cât câştigăm, abia ne putem împărţi cu cheltuielile de la bloc, mâncare… nu ne mai rămâne mai nimic.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro