Cetatenesti

?Nu ne permite buzunarul sa ne cumparam carne de miel?

06.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Azi este vinerea mare. Mâine noapte sărbătorim Învierea Mântuitorului, iar Duminică, prima zi de Paşti. Prilej cu care, fiecare familie încearcă să pună pe masa de prânz cele mai apetisante bucate. Începând de la tradiţionalele ouă roşii, şuncă, telemea şi cozonaci, până la drob ori friptura de miel. Din păcate însă, toate aceste produse specifice sunt destul de costisitoare pentru buzunarul românului de rând. În acest context, în sondajul nostru de astăzi i-am întrebat pe arădeni cât anume s-au gândit să aloce pentru prânzul din ziua de Paşti, şi mai ales dacă îşi permit să-şi cumpere carne de miel?

M.A., muncitoare: „Nu ştiu câţi bani o să stric, nu m-am gândit încă. Oricum o să ne limităm la strictul necesar, mai mult nu ne permitem. Cât despre carnea de miel, nici gând! Nu avem bani să cumpărăm un aşa deliciu!”
Anonim: „Nu m-am gândit încă cât o să cheltui căci stăm foarte prost cu banii. Salariile sunt atât de mici, încât ne vom rezuma doar la strictul necesar. Nimic mai mult!”
Coraş Filoftea, pensionară: „Foarte puţini bani. Eu sunt pensionară şi nu-mi permit nici măcar un milion să dau pe mâncarea de Paşti. Am cumpărat câte ceva pentru o supă, ceva cărniţă o să fac. Miel, nu cumpăr e primul an în care nu am să cumpăr miel, este foarte scump şi nu am bani. Nu-mi permit. Am şi probleme cu sănătatea iar în ultima perioadă am stricat foarte mulţi bani pe medicamente…”
Leucuţa Camelia, casnică: „În jur de 200 de lei noi, cu toate. Miel din păcate nu o să cumpăr pentru că nu am suficienţi bani, e destul de scump kilogramul. Am auzit că de la 20 de lei în sus porneşte preţul la carnea de miel.”
Cerb Natalia, pensionară: „Având în vedere că sunt pensionară iar venitul meu este unul foarte mic, o să mă încadrez la 70 de lei. Cam atâta am de gând să cheltui pentru masa din ziua de Paşti. Am cumpărat deja câte ceva, dar carnea de miel nu este inclusă în meniul din acest an. Este foarte scump kilogramul, nu-mi permit. O să improvizăm… Când lucram, mai erau ani când ne cumpăram carne de miel dar acum…”
Popa Elena, asistentă: „Nu am făcut încă un calcul, dar mă gândesc că în jur de trei, patru milioane de lei vechi. Ne-am apucat deja de cumpărături şi bineînţeles că o să cumpărăm şi miel. Tradiţia ne obligă. Aşa se procedează, mielul este un aliment nelipsit pentru ziua de Paşti. Este într-adevăr destul de scump un kilogram de miel, dar nu avem ce face, ne adaptăm situaţiei.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro