Cetatenesti

Aradenii prefera sa isi petreaca Pastele in familie

07.04.2007 ⋅ 0 comentarii

La fel ca şi Crăciunul, Paştele este o sărbătoare a familiei, toţi credincioşii reunindu-se în propriile cămine  pentru a merge împreună la slujba de înviere. Pe de o parte, pentru că aşa este tradiţia, iar pe de altă parte pentru că nu dispun de sumele necesare plecării într-o mini-vacanţă în ţară sau chiar în străinătate, arădenii preferă să stea în Duminica Paştilor acasă,  împreună cu cei dragi.
Florica Pintean, studentă: „Întotdeauna de Paşti stau acasă, împreună cu familia. Poate a doua zi ieşim la iarbă verde, dar tot aşa, cu cei apropiaţi. Simt că este o sărbătoare în care putem profita de puţinul timp liber să mai stăm aproape de părinţi, fraţi, bunici…”

Mihai Ilonca: „La fel ca în fiecare an, stăm acasă de sărbători.  Nu am obişnuit să plecăm de acasă în preajma sărbătorilor nici când am fost tineri, dar acum…? Unde să mai mergem?”
Laura, contabilă: „Nu plecăm nicăieri de Paşti. Stăm acasă, vine iepuraşul… Avem copil, aşa că bucuria e deplină în astfel de sărbători. În alţi ani mai plecam în excursii, dar în ultimul timp, tot acasă ne petrecem sărbătorile”.
Aurel Suciu, operator: „Eu sunt din Chişineu Criş,. Dar la fel ca în fiecare an stau acasă de sărbători. Nu ştiu dacă aş avea bani mai mulţi, dacă aş pleca undeva… Însă important e că ne simţim foarte bine şi acasă, mai ales dacă avem noroc de timp frumos, va fi foarte bine”.
Cristina, elevă:  „ Eu stau acasă, cu părinţii. Mama pregăteşte tot felul de bucate mai speciale şi ne bucurăm cu toţii. E frumoasă sărbătoarea şi e păcat să o iroseşti plecând în excursii. De plecat poţi pleca şi în alte perioade ale anului, nu neapărat de sărbători.”
Suzana Szentei, vânzătoare: „Acasă stăm… Nici bani nu avem pentru a ne permite să plecăm undeva, însă e frumos să stai acasă, în familie, măcar de sărbători . Mergem la înviere şi duminica, acasă”.
Anonimă: „Acasă. Cu pensiile astea ce să îţi mai permiţi să pleci. Să ne bucurăm că am reuşit să ne strângem nişte bani să avem şi noi un cozonac, un ou roşu…Însă e şi frumos să stai acasă, mai ales daca e vreme frumoasă, simţi că e sărbătoare.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro