Cetatenesti

Pe Faleza Muresului - o arteziana uitata de autoritati

11.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Primăvară e deja de săptămâni bune, aşa că am vrut să vedem cât de curat este, după Paşti, malul Mureşului, adică locul unde mulţi arădeni petrec clipe de relaxare. Pentru că soarele e tot mai cald, tentaţia parcurilor de pe malului Mureşului e mare, aşa că am luat-o şi noi la pas. Am început din zona Polivalentei, acolo unde, din păcate, fântâna arteziană nu funcţionează. Chiar dacă vremea e frumoasă şi susurul apei ar fi cât se poate de bine-venit, bazinul fântânii seamănă mai mult cu o … baltă.
În apa devenită sălcie pluteşte… în derivă, un coş de gunoi din plastic, smuls de nu se ştie cine de pe suportul său, la fel ca şi vreo două scânduri dintr-o bancă care probabil i-a încurcat teribil de tare pe niscaiva „oameni de bine“.
O luăm spre malul Mureşului, urcăm pe faleză şi vedem că, totuşi, nu e totul chiar pierdut. Parcul Europa, situat în zonă, este destul de bine îngrijit. Iarba este grasă şi deasă, rondourile de flori sunt săpate, curăţenia este destul de bine întreţinută. În parc, multă lume. De la cei foarte vârstnici, care se bucură de razele soarelui, până la cei mai mici, cât un ghemotoc, care au venit cu părinţii sau bunicii să ia parte şi ei la „ritualul primăverii“, încărcarea bateriilor în mijlocul unui colţ de verdeaţă. Pe câte o bancă, sau în plimbare pe alei, câte o pereche de îndrăgostiţi se bucură de aerul curat şi înmiresmat al primăverii. Copacii şi florile din parcuri au înflorit dând un farmec aparte locului.
În spatele Primăriei, în Parcul Bătrânilor, vremea frumoasă nu avea cum să nu „lase urme“. Încă de dimineaţă, la mesele de şah, rummy sau cărţi, pensionarii şi nu numai ei, se adună pentru o partidă. E verde, e frumos, e aer curat. Florile sunt înflorite, lalelele au întâietate, soarele ne zâmbeşte de sus, e primăvară, e imediat după Paşti, e lumină în priviri, e lumină şi în suflete. Depinde numai de noi să nu o risipim!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro