Cetatenesti

Drumurile judetene si primavara 2007

12.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Imaginea judeţului Arad este departe de a fi una europeană, aşa cum ne dorim cu toţii. Deşi am devenit europeni cu acte-n regulă, problemele cu care ne confruntăm la tot pasul au rămas cele tipic româneşti. Cea mai mare pacoste este infrastructura, aflată la pământ. Mult aşteptaţii „salvatori”, adică investitorii străini, se ţin departe de noi atâta timp cât infrastructura lipseşte. Dacă în oraşe s-a mai pus câte ceva la punct, în comune şi pe drumurile judeţene situaţia este de-a dreptul jalnică. Drumurile arată ca un lung şir de gropi dezordonate sau ca o întinsă mocirlă. Chiar şi alimentarea cu gaz metan este încă un vis în majoritatea localităţilor, iar multe şcoli şi cabinete medicale stau să cadă peste elevi, doctori şi pacienţi.
De asemenea, sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare existente sunt cât o picătura într-un ocean. Astfel, singura şansă pentru demararea lucrărilor sunt fondurile europenilor. Însă şi pe acestea le putem obţine doar dacă ştim să întocmim proiecte care să convingă.
Este greu de spus care este cel mai dezastruos capitol al infrastructurii, dar, în opinia tuturor, drumurile ar ocupa primul loc. Indiferent că este vorba de drumuri judeţene, naţionale sau comunale, situaţia este dramatică.
În fiecare primăvară arădenii întâmpină aceleaşi greutăţi pe drumurile judeţene care sunt pline de gropi, iar şoferii îşi rup suspensiile la maşini.   Situaţia la care sunt supuşi participanţii la trafic nu constituie, pentru „băieţii deştepţi“ puşi în fotolii aducătoare de „beneficii“, o noutate. Ei circulă cu maşini de serviciu şi nu îi doare sufletul când s-a rupt suspensia autoturismului.
Exemple de drumuri judeţene pline de gropi găsim în orice direcţie ne-am îndrepta în judeţul Arad. Astăzi ne rezumăm de a prezenta drumurile dintre Gurba şi Cremei, Seleuş şi Cermei, dar şi podul de pe Teuz dintre Şepreuş şi Sintea.  
Iosif Matula, preşedinte al CJA, ne-a declarat: „Am primit promisiuni din partea Administraţiei de Drumuri Judeţene că pe tronsonul Seleuş-Şicula-Gurba-Cermei-Apateu se va interveni în ultima decadă a lunii aprilie. Sperăm că lucrările se vor derula într-un ritm accelerat, astfel încât cetăţenii din zonă vor putea beneficia de tot confortul în urma lucrărilor de reparaţii care se vor efectua”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: D Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro