Cetatenesti

?Tigarile ne vor goli buzunarele!?

13.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Ne aşteaptă o nouă rundă de scumpiri la ţigări. Acestea se vor majora cu alte câteva procente. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Cum comentaţi această nouă scumpire, credeţi că este justificată? Vă va afecta bugetul? Veţi renunţa la fumat?” Iată care au fost răspunsurile primite de la trecătorii cu care am stat de vorbă:

Gabriela Farcaş, casnică: „Fumez de foarte mulţi ani şi nu cred că aş renunţa vreodată la acest viciu. Ştiu că îmi pune în pericol sănătatea, dar oricât de scumpe ar fi, tot le-aş cumpăra. Nu prea văd a fi justificată această nouă scumpire…dar mă rog, aşa e la români!”
Mircea Farcaş, muncitor: „Ne va fi mai greu odată cu acest nou val de scumpiri, dar ne vom adapta treptat situaţiei. Nu avem încotro! De renunţat, nu mă gândesc să renunţ la ele, cu toate că sunt conştient că acest lucru îmi va afecta bugetul…”
Gheorghe, pensionar: „Eu fumez de foarte mult timp! Chiar astăzi am observat că ţigările pe care le fumez de regulă s-au majorat deja cu 20 de bani. Foarte mult mi se pare să dau 5,20 lei pe un pachet de Malboro. Dar nu am ce să fac! Îi înjur pe comercianţi şi cu atâta rămân. De renunţat nu voi renunţa la fumat chiar dacă acest lucru îmi va goli buzunarul.”
Popa Marius, cosmetician auto: „Pe mine unul nu mă va afecta acest nou val de scumpiri la ţigări, pentru că nu fumez. De când mă ştiu nu am fumat niciodată, şi nici măcar nu am fost tentat să încerc. Mă bucur să ştiţi! Aşa nu stric nişte bani degeaba, căci dând sume mari pe ţigări, nu facem altceva decât să ne îmbolnăvim şi ulterior să dăm la medici ca să ne scape de boli…”
Iancu Ioan, mecanic auto: „Acum nu mai fumez, dar în tinereţe mâncam ţigările pe pâine, nu le fumam. Am avut totuşi ambiţia şi puterea să le las. Nu sunt bune de nimic. Dar, consider că oricât de mult s-ar majora preţul lor, românii nu vor renunţa la ele doar pentru că sunt scumpe. E un viciu foarte urât care nu ţine cont de bani. Trebuie să existe multă ambiţie din partea fumătorului, numai aşa se poate lăsa.”
Lăcătuş Vasile, casnic: „Nu cred că este justificată această nouă rundă de scumpiri. Nu înţeleg ce anume urmăresc prin aceste majorări? Românii care fumează de ani de zile, cum sunt şi eu de pildă, tot nu vom renunţa la fumat aşa una cu două, cu toate că te doare sufletul când vezi că nu îţi ajung 5 lei pentru un pachet de ţigări, pe care îl termini în mai puţin de o zi. Va fi dezastru pentru buzunarele noastre…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro