Cetatenesti

Orasul Pecica ? unul cu adevarat european?!

16.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Salarii şi pensii mai mari, ajutoare, curăţenie, drumuri fără gropi, toate acestea se numără printre păsurile fiecărui român, indiferent de zona în care locuieşte. Păsuri care continuă să rămână doar nişte dorinţe, greu de realizat, cu toate că au trecut deja câteva luni de când şi România s-a aliniat în rândul celorlalte state membre Uniunii. Pentru locuitorii oraşului Pecica, dorinţele sunt multe, iar la întrebarea „Ce anume credeţi că-i lipseşte oraşului dumneavoastră ca să fie unul cu adevărat european?”, ei ne-au răspuns:

Safira Mustaţă, pensionară: „Avem un oraş frumos, eu sunt mulţumită şi de domn primar. Pensiile dacă ar fi mai mari, ar fi şi mai bine. Numai cu două milioane de lei pe lună nu ne putem întreţine. Aceşti bani nu ne ajung nici măcar să ne plătim cablul, telefonul şi apa, de unde să mai şi mâncăm? Şi pe medicamente stricăm foarte mulţi bani... Greu, foarte greu.”
Copil Florin, operator: „Curăţenia cam lasă de dorit la noi în oraş. Aici nu prea semănăm cu un oraş cu adevărat european. Primarul nostru, totuşi de când este el la conducere, a mai făcut câte ceva, s-au văzut unele îmbunătăţiri, dar ar trebui să se implice mai mult, să facă mai multă curăţenie!”
Şimon Pirosko, muncitoare: „Ar fi foarte multe de lucrat în acest oraş. Nu cred că la ora actuală suntem cu adevărat unul european. În primul rând pentru copii ar trebui să se amenajeze mai multe terenuri de joacă. La fel şi pentru bătrâni, să se amplaseze mai multe bănci prin oraş, căci avem foarte mulţi vârstnici, şi săracii nu preau ies din casă căci nu au unde să se ducă. În rest, suntem mulţumiţi de activitatea primarului...”
Lazăr Eugen, comerciant: „În primul rând ecologizarea gropii de gunoi. Aceasta nu e la ora actuală deloc conform normelor Uniunii. Apoi în administraţie, să existe o legătură mai facilă cu cetăţenii. Atragerea de investitori străini, lipseşte! De asemenea, diversificarea profilului industrial. Cam acestea ar fi, aşa la prima strigare. Diversificarea activităţilor culturale de pildă. Statutul de localitate urbană implică probabil şi diversificarea activităţilor sportive, cred eu.”
Gaşpar Mihai, agricultor: „Agricultura să fie mai dezvoltată. Asta cred eu că lipseşte. Noi, cei care ne ocupăm cu creşterea animalelor ar trebui să primim consiliere cu privire la acest lucru. Cineva să ne informeze ce trebuie să facem cu animalele, cum să le îngrijim, după normele Uniunii. Muncim fără nici un rost. Degeaba avem animale căci nu avem cu ce să le hrănim, cu ce să le tăiem, nu avem bani.”
Niţă Constantin, comerciant: „Civilizaţia, cred că asta lipseşte! Cât despre activitatea primarului, noi i-am sugera să se ocupe mai mult de oraş, de curăţenie, gropi, şanţuri, căci drumurile la noi în oraş... cam lasă de dorit.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro