Cetatenesti

?Bazarul trebuie sa fie modernizat!?

17.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Piaţa Mihai Viteazul a fost ani de zile locul de aprovizionare a zeci de mii de arădeni. Începând de duminică seara însă, o parte a bazarului a intrat în demolare pentru a fi modernizat. În cursul zilei de ieri, atmosfera era aceeaşi: unii comercianţi îşi dezmembrau singuri gheretele, în timp ce alţii aşteptau să vină cei în măsură să le ridice. Nervi, speranţe spulberate şi tristeţe, cam de aşa ceva au parte patronii buticurilor din Piaţa Mihai Viteazul. Încercând să aflăm cum privesc arădenii această problemă, întrebarea pe care le-am adresat-o în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Veţi simţi lipsa acestui bazar?”

Andrei Cant, operator: „Nu în mod deosebit. Locuiesc în altă zonă, drept urmare mă alimentez de altundeva. Dacă aceştia sunt paşii spre progres şi civilizaţie, este ok. Sunt de acord cu modernizarea, atâta timp cât asta se doreşte cu adevărat. Nu puteam continua cu un comerţ necivilizat.”
Suciu Ionel, muncitor: „Este ceva normal ce se întâmplă. Foarte multă marfă, înghesuială, nu ai loc să treci printre rânduri. Era o nebunie în bazarul acela. În mod normal ar trebui să existe şi case de marcat. Nu înţeleg cum de aceşti comercianţi au putut funcţiona fără o casă de marcat? În alte părţi, în alte zone ale ţării sunt pieţe mult mai bine îngrijite ca şi aceasta. Eu obişnuiesc să-mi fac cumpărăturile de aici, iar de acum înainte o să-mi schimb locaţia. Nu cred ca va dura mai mult de două luni toată treaba…nu o să murim!”
Sălăgean Sofia, pensionară: „Dacă aşa trebuie, aşa să fie. Niciodată nu e după noi. Cred totuşi că o să fie mai bine, o să arate precum o piaţă europeană. Asta sperăm. Nu o să-i ducem lipsa atâta timp cât în locul ei se va ridica un bazar mult mai modern.”
Aurică Silvia, pensionară: „Mie nu prea mi se pare corect ce se întâmplă. În Arad sunt foarte mulţi oameni săraci care nu au bani să se aprovizioneze de la magazine scumpe, de la hipermarket-uri. De aceea, acest bazar era ideal pentru toată lumea. Mă rog, tot dorinţa edilului va conta mai mult decât a noastră. Foarte mulţi şi-au câştigat existenţa în urma acestui bazar. Este păcat…”
Luca Ioan, pensionar: „Acum sunt la modă numai cartierele rezidenţiale şi supermarket-urile. Aceste produse vin din occident iar noi le acceptăm aşa cum sunt, recongelate şi poluate căci nimeni din această ţară nu le testează. Toate produsele din bazar sunt de origine străină. Nu rezolvăm nimic dacă vindem marfa altuia şi noi nu producem nimic…”
M.D., pensionară: „Să ştiţi că nu comentez negativ acest lucru. Nu o să-mi pară rău după acest bazar. Am umblat foarte mult prin străinătate şi am observat ce înseamnă acolo bazaruri şi pieţe şi mai ales cum arată parcările. Adică modul civilizat în care îşi desfăşurau activitatea acei comercianţi. Deci, categoric acest bazar necesită o modernizare. Sunt sigură că sunt mulţi arădeni foarte revoltaţi de ce se întâmplă, însă mă repet, asta înseamnă să fii un oraş european!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro