Cetatenesti

?Prin munca cinstita niciodata nu am putea sa ne cumparam o casa!?

23.04.2007 ⋅ 0 comentarii

În ultima perioadă, preţurile la case şi terenuri au crescut atât de mult încât  au ajuns printre cele mai mari din Europa, raportate mai ales la puterea de cumpărare a românilor. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Credeţi că mai au posibilitatea românii să-şi achiziţioneze un teren sau o casă?”

Neamţ Florica, casnică: „Într-adevăr, în zilele noastre posibilităţile şi mai ales şansele ca nişte tineri să-şi poată procura o casă prin forţe proprii sunt aproape nule. Nu avem bani, foarte greu ne descurcăm. Suntem o ţară cu nivelul de trai sub limita minimă…”
Căldăraş Lazăr, casnic: „Cei care lucrează afară, cred că, îşi permit, dar, după câteva luni de stricteţe. Pentru oamenii care lucrează în ţară, nu prea există şansa unei case noi. Este foarte tristă situaţia cu care se confruntă România la ora actuală.”
F. N., pensionar: „Numai în condiţiile în care nu se lucrează cinstit, doar atunci pot avea românii bani pentru o casă nouă. Prin muncă cinstită, nici într-o mie de ani nu ne-am putea cumpăra sau construi o casă. Poate un împrumut la o bancă ar mai fi o soluţie, dar şi aici nu ai certitudinea că vei avea un loc de muncă stabil pentru încă zece ani care să-şi permită să-ţi plăteşti ratele către bancă!”
Bâscă Ioan, pensionar: „În nici un caz! Cu părere de rău vă spun, dar la ora actuală în România prin muncă cinstită nu poţi realiza absolut nimic. Nici măcar o maşină nu o mai poţi cumpăra cu banii jos. Numai cu ajutorul unui împrumut sau prin leasing. De unde să punem în discuţie o casă???!!!”
Anonim: „Niciodată nu o să-mi permit să-mi cumpăr o casă fără ajutorul părinţilor sau mă rog… fără un împrumut. Nu sunt bani, salariile sunt foarte mici şi abia ne ajung să trăim de la o zi la alta. Nu avem de unde să mai şi economisim pentru ca în viitor să ne cumpărăm un teren ori o casă!”
Budui Ioan, instalator: „În nici un caz! Banii, salariile sunt mult prea mici pentru astfel de achiziţii. Nu avem de unde. O casă ori un teren rămâne moştenire din strămoşi, altfel nu am avea cum să ne-o procurăm.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro