Cetatenesti

Ziua Fortelor Terestre ? sarbatorita cu fast si la Arad

24.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Ieri, toţi românii au avut parte de o zi de sărbătoare cu dublă semnificaţie: pe de-o parte prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar pe de altă parte Ziua Forţelor Terestre, cea mai cuprinzătoare categorie de forţe a armatei. Cu acest prilej, ziua a fost marcată şi în garnizoana din Arad, prin manifestări comemorative dedicate acestui eveniment. Programul activităţilor a început încă de la orele dimineţii, când în Piaţa „Avram Iancu” s-au strâns zeci de arădeni curioşi să participe la manifestări. Alături de personalităţile vieţii publice şi veterani de război, militarii şi cadrele militare în rezervă, au depus coroane în memoria celor care s-au jertfit pentru popor. Pe sunetul impunător al fanfarei, autorităţile locale şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii din Arad, prezente la manifestări au ţinut să aducă un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru ţară, luând pe rând cuvântul. La program au participat şi câţiva prichindei, elevi la şcolile generale din Arad, care au rămas cu privirea aţintită asupra uniformelor impunătoare ale milita-rilor rămânând impresionaţi de ceea ce nu au ocazia să vadă în fiecare zi. 
Tot în cadrul manifestărilor dedicate acestei zile, arădenii au avut posibilitatea să viziteze gratuit garnizoana din Arad. „Ziua Porţilor Deschise” a reunit astfel sute de arădeni, curioşi să afle cât mai multe despre felul în care îşi desfăşoară activitatea militarii arădeni şi despre atribuţiile lor.
„Parcă în nici un an nu am avut parte de o zi mai frumoasă ca aceasta, la sărbătoarea forţe-lor terestre. Şi fratele meu face parte din garnizoana arădeană, şi toată familia noastră suntem mândri de el. Parada de astăzi a fost una cu totul deosebită. Cu lacrimi în ochi am urmărit acţiu-nea lor, iar fanfara mi-a creat chiar fiori. Într-adevăr impre-sionant…”, ne-a spus doamna Florina Gadea.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro