Cetatenesti

Mici, carnati, bere ? la preturi acceptabile pentru sarbatoarea de 1 Mai

28.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Mai sunt doar câteva zile şi intrăm în luna mai. Luna florilor aduce cu ea şi prima sărbătoare a primăverii. Românul, se ştie, este un om căruia îi plac sărbătorile. Nu prea are importanţă ce se sărbătoreşte câtă vreme există un motiv de a se sărbători. Iar faptul că primăvara şi-a intrat în drepturi depline, se apropie 1 Mai, guvernul e şi el în asentimentul nostru şi a „tras“ de week-end de l-a lungit la patru zile, ce mai, un mini-concediu în toată regula pentru românii care vor să sărbătorească.
Sigur, 1 Mai nu mai este ceea ce era înainte de Revoluţia din decembrie 1989, chiar dacă tot ziua oamenilor muncii a rămas. Însă, la fel ca şi atunci, se iese la iarbă verde, la picnic-ul post-decembrist, cu căţel, cu purcel, cu toată familia şi cu toţi prietenii dacă s-ar putea. „De 1 Mai ieşirea la iarbă verde este mai mult decât obligatorie. Cu toată familia, cu prieteni, plecăm la pădure sau la 3 Insule, ieşim la aer curat. Vrem să ne simţim bine, să mâncăm un mic, o frigăruie, bem o bere, ce mai, ne simţim bine“, ne-a spus Vasile C., care îşi făcea deja aprovizionarea pentru zilele care urmează.
În primul rând, mititeii, care sunt vedetele oricărui 1 Mai. Preţul micilor gata preparaţi, numai buni de pus pe grătar diferă, în funcţie de locul unde îi cumperi şi de producător, însă nu este nici un fel de problemă să găseşti sub 10 lei per kilogram. Cârnaţii pentru frigărui diferă şi ei la preţ, dar se pot găsi şi la 11 –12 lei per kilogram, dacă nu suntem foarte pretenţioşi. „Preţurile sunt acceptabile, sunt şi mai mari, dar sunt şi pentru orice buzunar, pentru că nu-i aşa, o dată pe an sărbătorim 1 Mai, ne-a mai spus Vasile C. În ceea ce priveşte berea, un alt produs tradiţional de 1 Mai, preţurile se întind pe o plajă largă, însă se poate cumpăra bere la doză şi cu 1,5 lei per bucată, sau la pet-uri de 2 litri cu 4,5 lei bucata.
Chiar dacă 1 Mai nu mai reprezintă mare lucru pentru români ca o sărbătoare a celor ce muncesc, tradiţia de a ieşi la iarbă verde este foarte adânc întipărită în viaţa noastră. „1 Mai muncitoresc“  nu se mai urează de ceva timp, aşa că „distracţie plăcută“!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro