Cetatenesti

Mii de aradeni la iarba verde - 1 Mai ? acelasi farmec invaluit in fum si miros de mititei

02.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Indiferent de câţi ani au trecut după Revoluţia din 1989, Ziua de 1 Mai îşi păstrează acelaşi spirit. Desigur că au dispărut manifestările politice (sau cel puţin sau mai redus), desfăşurate cu mare fast, însă, în ceea ce-l priveşte pe omul de rând, obiceiurile rămân neschimbate. În familie sau în grupuri de prieteni, arădeanul îşi ia încă de dimineaţă discul sau grătarul, cărbunii, pulpele de pui şi carnea de pititei şi purcede spre un colţişor verde.
Aşa se face că ieri, încă de dimineaţă, cu greu îţi mai găseai un loc liber în care să-ţi aşezi „catrafusele” pe iarbă verde, cei care au ţinut să aibă locuri bune... şi cu soare, şi cu umbră… şi dacă era posibil în apropierea apei, ocupând spaţiile, după cum spuneam, încă de dimineaţă.
În acest an, modul în care a „căzut” data de 1 Mai a favorizat o mini-vacanţă românilor, de care mulţi au profitat din plin. Spunem „profitat” de timpul frumos şi au „ieşit la aer”. Fiecare după posibilităţi şi după gusturi au ieşit la plimbare prin parcuri, terasele de pe Ştrand erau arhipline, bazinele – acum goale, erau împânzite de zecile de tineri care se dădeau cu rolele.
Ieri, toate pădurile din împrejurimile Aradului erau arhipline. Cu autocare, microbuze, maşini mici, motociclete, biciclete sau chiar pe jos, mii de arădeni au luat cu asalt toate zonele verzi. Mirosuri de mititei, fum, pături întinse, mese şi scaune de plajă… era panorama care ţi se oferea ieri privirii oriunde îţi întorceai capul. „Am venit mai de dimineaţă să ne ocupăm un loc mai bun, că pe la prânz cine ştie ce aglomeraţie va fi, dacă acum (n.n. orele 10.00) e aşa. Toată lumea vrea să mai iasă din blocuri, să se bucure de timpul acesta frumos.”, afirmă Elena Tolca.
Nişte tineri, cu rucsacurile în spate căutau din priviri un loc în care se „se instaleze”. „Am venit cu un autocar. Suntem vreo 30 şi ne-ar trebui un loc mai mare, să jucăm şi un fotbal. E super timpul şi cu siguranţă ne vom distra. Avem cu noi carne, bere, sucuri…jocuri. Tot ce ne trebuie pentru o zi de excepţie”, spune convins, Florin.
Relaxarea şi destinderea au dominat ieri întregul oraş!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro