Cetatenesti

Aradenii ? nostalgici dupa vremurile trecute

02.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În sondajul nostru de astăzi am încercat să aflăm cum s-au bucurat arădenii de ziua de 1 Mai, adresându-le următoarea întrebare: „Se mai păstrează spiritul de sărbătoare al acestei zile ca pe vremuri?” Pentru acest lucru, ne-am deplasat până la pădurea Ceala, unde am stat de vorbă cu următorii arădeni:

Prodan Constantin, operator: „Depinde şi de vremea de afară. Cred că se păstrează tradiţia de 1 Mai. După cum puteţi vedea am venit la pădure la un grătar, un mic, distracţie alături de prieteni şi familie. Mai un joc, o minge, cărţi. La manifestările din oraş nu vom participa.”
Botaş Ioan, muncitor: „Mie sincer nu mi se pare că se mai păstrează aceeaşi atmosferă, ambianţă cum era pe vremuri. Lumea încearcă totuşi să readucă un strop din ceea ce a însemnat mai demult ziua de 1 Mai, dar tot nu va reuşi. Noi, am ieşit la un grătar, un mic, dar la manifestările din faţa Primăriei sau de pe Ştrand nu vom participa.”
Botaş I., pensionar: „Pe vremuri aveam aproape două kilograme de carne de căciulă, erau alte timpuri… Atunci aveai bani mulţi dar nu aveai ce să cumperi, acum în schimb nu sunt bani dar ai avea ce să cumperi. Erau atâtea defilări şi manifestări de 1 Mai muncitoresc… acum nu prea. Atâta tot că vine lumea la grătar… în rest nimic.”
Maxim Dimitrie, muncitor: „Şi înainte de 89 dar şi după de 1 Mai oamenii ieşeau la grătare, eu îmi aduc aminte că aşa era şi pe vremuri. La o iarbă verde, la un mic, la un suc, la un schimb de experienţă… lucruri care după cum puteţi observa şi dumneavoastră au loc şi în aceste zile. Sper să ne simţim bine în aceste zile, să ne relaxăm…”
Simo Andrei, maşinist: „Eu zic că este aceeaşi atmosferă ca mai demult. Oamenii ies la un grătar…şi eu mi-am propus să mănânc cât mai mulţi mici şi să beau bere multă…O să jucăm fotbal, şah, table, cărţi, va fi excelent!”
Dora: „Da, îmi aduc aminte de copil fiind că mergeam cu părinţi mei la defilare. Acest lucru nu s-a mai păstrat din păcate şi în zilele noastre, în schimb lumea preferă să iasă cu familia şi prietenii la iarbă verde.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro